Hoelang na een facelift zie ik er normaal en toonbaar uit?

Necklift Halslift

Voel je je een stuk jonger dan het gezicht dat je ziet in de spiegel? Door verschillende factoren verdwijnt het jeugdige uiterlijk uit je gezicht en je nek. Maar je kunt er iets aan laten doen.

 

Facelift is de meest uitgevoerde en populaire esthetische ingreep om tekenen van gezichtsveroudering te bestrijden. Denk hierbij aan rimpels, diepe lijnen, slappe huid, losse huid en vet onder je kin en kaaklijn. Het liften van de huid en het verwijderen van overtollig weefsel kan je een tot wel tien jaar jongere uitstraling geven. Mits de facelift wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

 

 

Hoe verloopt het herstel van een facelift?

 

Een facelift is een grote esthetische ingreep. Patiënten maken zich vaak zorgen over de herstelperiode.

Als alle instructies na de operatie worden opgevolgd, kan het basisherstel twee weken duren. Dit houdt in dat je de meest essentiële dagelijkse activiteiten en oefeningen weer mag doen. Maar de volledige herstelperiode eindigt niet als de hechtingen zijn verwijderd en is bij iedereen anders. Je kunt nog wat langer zwelling blijven houden. Daarna zie je er weer normaal en toonbaar uit. Je ziet dan het eindresultaat: een jeugdigere en mooiere jij!

 

Eerste week na een facelift

Op de dag van de operatie: zodra de facelift is voltooid, zal de anesthesioloog je rustig wakker maken. Vervolgens word je naar de verkoeverkamer gebracht voor monitoring. Je kunt hier weer lekker doorslapen totdat je zelf wakker wordt. De arts zal pijnstillers voorschrijven om pijn en ongemak te beheersen. Als je volledig wakker bent, krijg je iets kleins en verteerbaars te eten en drinken aangeboden. Als je alles hebt getolereerd mag je een avondmaaltijd bestellen. Je blijft de eerste nacht bij ons slapen.

 

Dag 1 na de operatie: de volgende ochtend volgt een visite waarbij je wonden worden onderzocht en je krijgt een nieuw verband en een elastische drukband voor om je gezicht. Na de visite mag je opgehaald worden en kun je naar huis.

 

Je krijgt een controleafspraak voor over 6 à 7 dagen. Het meegegeven elastische band moet je 24/7 dragen.

 

Dag 2 t/m 7: je moet de eerste week blijven rusten. Je positie is heel belangrijk bij het rusten en slapen na een facelift. Zwelling is bijna gegarandeerd na deze procedure.

 

Slapen op je rug met je bovenlichaam in een verhoogde positie is ideaal. Deze positie stimuleert een goede lymfedrainage, wat resulteert in een betere bloedcirculatie en weefselregeneratie.

 

Het gebruik van een ligkussen kan je helpen comfortabeler in deze positie te slapen. Je kunt het beste een postoperatief neksteunkussen gebruiken. Heb je dit niet? Dan kun je ook kussens rond je lichaam leggen om de kans te verkleinen dat je omdraait in je slaap.

 

Je mag op de tweede dag wel binnenshuis mobiliseren: een kopje thee pakken, zelf naar de wc. Je hoofd moet omhoog blijven, dus ga niet bukken om je veters te strikken of iets op te rapen. Je zal waarschijnlijk tot een paar weken na de operatie blauwe plekken en zwellingen hebben. Ze pieken na de eerste week, waarna ze snel zullen verdwijnen. De eerste week is afzien. Drs. Aganloo adviseert je die week binnenshuis blijven en een leuke serie te bingen. Nodig geen gasten uit. Uitgebreid koken hoeft niet door je partner. De eerste week moet je rustig eten en hele kleine (geen grote) kauwbewegingen maken. Eet dus geen broodje hamburger of een appel. Vooral zachte producten zoals avocado, gepureerd fruit, soep, gerookte zalm en kleine stukjes malse kip zijn goede voorbeelden.

 

Aan het einde van de eerste week kom je voor een controle. De mogelijke hechtingen worden dan verwijderd. Je mag dan overdag de elastische band om je hoofd afdoen. Draag deze tijdens het slapen in de nacht wel weer: het helpt de zwelling te verminderen.

 

Tweede week na een facelift

Vanaf de tweede week na je operatie heb je nog zwelling en blauwe plekken, maar het begint geleidelijk af te nemen. Je kunt licht tintelende sensaties en minder gevoel ervaren. Die lichte tintelingen zullen binnen enkele weken verdwijnen. Het verminderde gevoel zal in de loop van maanden afnemen. Aan het einde van de tweede week begin je je redelijk goed te voelen. Je kunt als je je goed genoeg voelt voorbereiden treffen om de derde week weer aan het werk te gaan. Push dit niet, doe zoveel als je lichaam je toestaat.

 

Derde en vierde week na een facelift

Je zult vanaf de derde week nog steeds wat zwelling en een strak gevoel op je gezicht hebben. De wonden zullen op dit moment waarschijnlijk dof roze zijn. Ondanks de zwelling zie je al echte verbeteringen.

 

Vanaf week 4 na een facelift

Je kunt na een maand de meeste of al uw dagelijkse activiteiten en oefeningen hervatten. De roodheid van de wondenranden worden minder. Misschien voel je nog wat zwelling en is je gezichtshuid strak, maar dit zal steeds minder worden. De zwellingen zijn inmiddels zo mild dat alleen jij ze nog zult opmerken.

Je gezicht gaat er vanaf week 4 normaal uitzien. Je kunt vanaf nu gaan genieten van je nieuwe, mooie, jeugdige gezicht.

 

Als je tijdens je herstel vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Labelle. We helpen je bij al je vragen en bezorgdheden, tijdens en natuurlijk ook na je herstel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *