Verjong uw gezicht met een Facelift

Herontdek uw jeugdige uitstraling

Mooie borsten lipofilling

Wat is een facelift?

halslift

Niemand hoeft aan uw gezicht te zien hoe oud u precies bent. Misschien schatten mensen u ouder dan u bent, vindt u uzelf er ouder uitzien dan u daadwerkelijk bent of wilt u er gewoon jeugdiger uitzien. Een facelift past dan bij u.

 

Wat is een facelift?

Onze facelift is een esthetische ingreep die plastisch chirurg dokter Aganloo uitvoert om de tekenen van veroudering in uw gezicht te verminderen en een jeugdiger uiterlijk te herstellen. Het is een populaire procedure die wordt gebruikt om verslapping van de huid, rimpels en andere tekenen van ouderdom in het gezicht te corrigeren. 

Facelift in een oogopslag

Operatieduur

4 - 5 uur

Verlof van werk

3 weken

Opnameduur

Dagopname / 1x overnachting

Douche

Na 5 dagen

Rustige inspanning

Na 2 dagen

Sporten

Na 6 weken

Drukband

1 -2 weken

Seksuele activiteit

Na 4 weken

Op je rug slapen

4 weken

Volledig herstel

6 - 8 weken

Autorijden

Na 2 weken

Reizen

Na 6 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Wat doet de plastisch chirurg bij een facelift?

De eerste stap bij het plannen van een facelift is een consultatie met plastisch chirurg dokter Aganloo. Tijdens dit consult zal hij uw verwachtingen bespreken en een beoordeling maken van uw gezichtsstructuur en huidconditie. Op basis hiervan zal dokter Aganloo de geschikte technieken en benaderingen aan u aanbevelen.

 

Tijdens een facelift worden doorgaans verschillende technieken gebruikt om de huid strakker te trekken, het onderliggende weefsel te herpositioneren en overtollig vet en huid te verwijderen. De exacte procedure kan variëren en is afhankelijk van de individuele behoeften en wensen van u als patiënt en de benadering van dokter Aganloo. 

Botox

Zijn er verschillende soorten facelifts?

Naast de klassieke facelift, is er de mini-facelift. Bij de mini-facelift of wordt enkel het huidweefsel van de wangen en de kaaklijn gelift. Het onderhuids bind- en spierweefsel worden bij deze techniek niet gelift en bij de klassieke facelift wel.

 

Dokter Aganloo maakt bij deze ingreep aan beide kanten van het gezicht, voor het oor, een deel van de huid los van het onderliggende weefsel. De huid wordt vervolgens richting het oor getrokken, waarbij de overtollige huid in de vorm van een S wordt weggesneden en gehecht.

 

De mini-facelift is vooral geschikt voor patiënten met een zeer milde huidverslapping.

 

Waar komen de incisies en littekens bij een facelift?

Een traditionele facelift omvat meestal incisies die beginnen bij de haargrens bij de slapen, vervolgens rondom het oor lopen en eindigen in de hoofdhuid. Deze incisies worden zorgvuldig geplaatst om zo min mogelijk zichtbare littekens achter te laten. Door de incisies heeft de plastisch chirurg toegang tot de diepere lagen van het gezicht.

 

Een facelift wordt altijd uitgevoerd onder algehele anesthesie.

Tijdens de operatie worden de onderliggende spieren en weefsels strakker gemaakt en naar een meer jeugdige positie gebracht. Vet wordt indien nodig verwijderd of verplaatst om de contouren te verbeteren. De overtollige huid wordt verwijderd en de resterende huid wordt strakker getrokken. Het doel is om een natuurlijk ogend resultaat te bereiken zonder een te strak of ‘geopereerd’ uiterlijk.

Hoelang duurt het herstel van een facelift?

Direct na de facelift zal uw gezicht gezwollen, blauw en gevoelig zijn. U krijgt een verband/elastische bandage om het gezicht. Deze wordt enkele dagen tot een week na de operatie verwijderd.

Eerste week:

In de eerste week na de facelift is het belangrijk om voldoende rust te nemen en met je hoofd omhoog te slapen om zwelling te verminderen. U kunt ook pijnstillers krijgen voorgeschreven om eventuele pijn of ongemak te beheersen. De meeste mensen ervaren aanzienlijke zwelling en blauwe plekken gedurende deze periode.

Eerste maand:

Gedurende de eerste maand zal de zwelling geleidelijk afnemen en kun je beginnen met het geleidelijk hervatten van normale activiteiten. Het kan echter nog steeds nodig zijn om zware inspanning en intense lichamelijke activiteiten te vermijden.

Na de eerste maand zal het herstelproces doorgaan en zult u merken dat de meeste zwelling en blauwe plekken zijn verdwenen. Uw gezicht kan er echter nog steeds enigszins gezwollen of verdoofd uitzien, en het kan enkele maanden duren voordat u het uiteindelijke resultaat van de facelift volledig kunt waarderen.

Over het algemeen duurt het herstel van een facelift gemiddeld tussen de twee en vier weken voordat de meeste patiënten weer hun normale activiteiten kunnen hervatten.

Het volledige herstel kan echter enkele maanden duren voordat de zwelling volledig is afgenomen en het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. Het is belangrijk om gedurende het herstelproces samen te werken met dokter Aganloo en de instructies van Labelle te volgen voor een optimaal herstel.

Hoe ziet het resultaat van een facelift eruit?

Het resultaat van een facelift is meestal een gladdere, stevigere en jeugdigere uitstraling. Het kan de algehele balans van uw gezicht verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten. Het is echter belangrijk op te merken dat een facelift geen blijvende jeugd garandeert, omdat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Maar het resultaat van een facelift kan vele jaren aanhouden en het effect van ouderdom kan ermee worden vertraagd, waardoor u uzelf jaren jeudiger en mooi voelt.De facelift samengevat

Samenvattend is een facelift een chirurgische procedure die kan bijdragen aan een jeugdiger uiterlijk door het corrigeren van tekenen van veroudering in het gezicht. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de mogelijke risico’s en voordelen af te wegen voordat je besluit tot deze esthetische ingreep.

 

Het ondergaan van een facelift is een persoonlijke keuze en moet zorgvuldig worden overwogen. Het is essentieel om een ervaren en betrouwbare plastisch chirurg te kiezen en realistische verwachtingen te hebben over de resultaten.

 

Het is ook goed om te weten dat er alternatieve behandelingen bestaan die kunnen helpen bij het verminderen van de tekenen van veroudering, zoals fillers en botox. Deze kunnen soms in plaats van een facelift worden overwogen, maar ook in combinatie met een facelift. Dit is afhankelijk van de individuele behoeften en wensen van de patiënt. De facelift kan eventueel ook gecombineerd worden met een halslift en/of ooglidcorrectie.

 

Tijdens een consult met dokter Aganloo kunt u al uw vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal u uitgebreid informeren en zijn eerlijke advies geven. 

VOEL JE MOOI

Meer weten over een facelift? Boek nu een consult of e-consult bij dokter Aganloo via www.labelle.nl of 088 – 820 820 0.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.