Definieer je billen met een Brazilian Butt Lift

Voor een prachtig gevormde billen die je silhouet verleidelijk accentueren 

Wat is BBL (Braziliaanse billift)?

Grappig om te weten: de Brazilian buttock lift is geen lift en komt ook niet uit Brazilië. De BBL is gebaseerd op het uiterlijk van Zuid-Amerikaanse vrouwen: grote billen bij een slanke taille. De Braziliaanse buttlift is een vergroting van het bilgebied met behulp van het eigen vetweefsel. 

 

Wil jij een meer atletisch uiterlijk van je billen en lichaam? Dan is een BBL misschien wat voor jou. De BBL die dokter Aganloo uitvoert, maakt je billen en lichaamscontour mooier in verhouding en atletischer door je eigen vet opnieuw te herverdelen. 

 

Drs. Aganloo kiest er bewust voor om enkel natuurlijk ogende BBL’s uit te voeren. Enkel een natuurlijk ogende BBL past binnen de esthetische visie van Labelle.

 

Wat is een BBL?

Bij een BBL wordt vet weggehaald uit gebieden waar je veel vet hebt. Dit zijn vaak de buik, je flanken of love handles, de rug en je dijen. Afhankelijk van hoe je persoonlijke vetverdeling eruitziet, krijg je liposuctie in deze gebieden.

 

Wat doet de plastisch chirurg bij een buikwandcorrectie?

Dokter Aganloo haalt vet weg door middel van liposuctie uit met jou besproken lichaamsgebieden.  Het weggenomen vet wordt verzameld, verwerkt en vervolgens opnieuw geïnjecteerd in je billen om je bilsilhouet te contouren. 

 

BBL – BRAZILIAN BUTT LIFT

BBL in een oogopslag

Operatieduur

2 - 3 uur

Verlof van werk

2 weken

Opnameduur

Dagopname / 1x overnachting

Douche

Na 5 dagen

Rustige inspanning

Na 3 dagen

Sporten

Na 6 weken

Drukpad

6 weken

Seksuele activiteit

Na 4 weken

Op je buik slapen

3 weken

Volledig herstel

6 weken

Autorijden

Na 3 weken

Reizen

Na 6 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Wanneer kies je voor een BBL?

Je kunt bijvoorbeeld projectie (bolling van de bil) zijn verloren door gewichtsverlies of veroudering. Of nooit een projectie hebben gehad als gevolg van de anatomie van hun wervelkolom/lichaam. Hoeveel je ook traint, als de kromming van je wervelkolom rechter is in het onderste deel, zal je niet veel projectie bereiken.

 

Dokter Aganloo voert geen Braziliaanse Buttlift uit die overdreven en disproportioneel zijn, zoals ze vaak te zien zijn in de roddelbladen en de media. Een BBL die dokter Aganloo uitvoert, maakt je billen en lichaamscontour mooier in verhouding en atletischer door je eigen vet opnieuw te herverdelen. 

lipofilling borsten

Waar komen de incisies en littekens bij een BBL?

Bij een Brazilian Butt Lift (BBL) worden er incisies gemaakt op specifieke gebieden van het lichaam om vet te oogsten en te injecteren in de billen. De exacte locatie en lengte van de incisies kunnen variëren, afhankelijk van de techniek die de plastisch chirurg gebruikt en de individuele behoeften van de patiënt. Over het algemeen zijn er twee belangrijke gebieden waar incisies worden gemaakt:

 

Oogsten van vet: 

Voor het verkrijgen van het benodigde vet wordt meestal liposuctie toegepast op donorgebieden van het lichaam, zoals de buik, taille, heupen, rug of dijen. De incisies voor liposuctie worden doorgaans gemaakt op discrete plaatsen waar de littekens minder zichtbaar zijn, zoals in natuurlijke lichaamsplooien of in de buurt van bestaande littekens. De exacte locaties van de incisies worden besproken tijdens een consultatie met dokter Aganloo.

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

Injecteren van vet: 

Nadat het vet is geoogst, wordt het gezuiverd en voorbereid voor injectie in de billen. Voor het injecteren van het vet worden kleine incisies gemaakt in de billen, meestal in de plooi tussen de billen of aan de zijkanten van de billen. Deze incisies zijn meestal klein en worden strategisch geplaatst om littekens zo min mogelijk zichtbaar te maken.

Hoelang duurt het herstel van een BBL?

Direct na de operatie: 

Direct na de BBL-operatie zul je enige tijd in de operatiekamer blijven voor observatie. Je kunt nog onder invloed zijn van de verdoving en je kunt pijn, zwelling en ongemak ervaren. 

Na de operatie kun je pijn, ongemak en gevoeligheid ervaren op de plaatsen waar liposuctie is uitgevoerd en waar het vet is geïnjecteerd. Dokter Aganloo zal pijnmedicatie voorschrijven om je comfortabel te houden tijdens het herstel. Zorg ervoor dat iemand je ophaalt, thuisbrengt en je thuis helpt. De eerste drie dagen moet je rust nemen en de eerste weken na de operatie krijg je het advies op niet op je billen te zitten of te liggen om druk op de geïnjecteerde gebieden te voorkomen. Lig en slaap daarom op je buik.

Lipofilling Borsten FAQs

Denk je na over een borstvergroting? En twijfel je tussen lipofilling en implantaten? Drs. Aganloo kan je hier tijdens een vrijblijvend consult goed en eerlijk over adviseren. Hij begeleidt zijn patiënten tijdens het hele proces: voor én na de operatie.

Wil je meer lezen over borstimplantaten? Dat doe je hier

Wat is lipofilling borsten?

Bij lipofilling van de borsten krijg je een borstvergroting doordat jouw lichaamseigen vetcellen in je borsten worden geïnjecteerd zodat ze toenemen in volume: tot een cupmaat groter. Die eigen vetcellen haalt de plastisch chirurg uit wat “vetrijkere” gebieden van je lichaam: zoals je heupen, flanken en buik.

Hoe zien je borsten eruit na lipofilling?

Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting door middel van lipofilling nooit dezelfde kenmerken zal hebben als die van een vergroting met borstimplantaten. Borsten met een implantaat zijn “kunstmatig”. Ze zijn niet lichaamseigen en voelen iets minder zacht aan dan lipofilling borsten. Lipofilling borsten zijn 100% natuurlijk. Het zijn je eigen borsten gevuld met je eigen vetcellen. Daardoor zijn en voelen deze borsten veel natuurlijker: zachter, soepeler. Zoals je vroegere borsten, maar dan een maatje groter.

Na een borstvergroting via lipofilling is het litteken nihil: zo’n 3mm. Bij een borstvergroting met implantaat kan deze wel 3cm tot 5cm zijn.

Voor wie is lipofilling van de borsten niet geschikt?

Lipofilling borsten is helaas niet voor iedereen een geschikte methode.Iemand met borstkanker of iemand die dichte familieleden heeft met een voorgeschiedenis van borstkanker, moet dit zeker aan de behandelend plastisch chirurg melden.

Dit thema is complex, want lipofilling van de borsten kan zelfs een reconstructiemogelijkheid zijn na een oncologische borstoperatie.Uw plastisch chirurg zal aan de hand van uw situatie het juiste advies geven.

Waar kan ik rekening mee houden als ik lipofilling wil?

Lipofilling borsten is voor iedereen anders. Je kunt deze vraag bespreken met Drs. Aganloo tijdens het eerste consult.

Waar je rekening mee kunt houden is bijvoorbeeld je medische voorgeschiedenis. Soms is een bloedtest nodig, of een radiologisch onderzoek van je borsten (bijv. echo-mammografie).

Verder is het heel belangrijk om tabakconsumptie minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen.  Hieronder vallen ook e-sigaretten en alle producten met nicotine.

Hoe zien mijn littekens eruit na lipofilling borsten?

Op plaatsen waar de arts vet wegzuigt (liposuctie), is het litteken een klein streepje van maximaal 5 millimeter.

Bij je borsten zijn de littekens van de vet-injecties (lipofilling) kleine streepjes van maximaal 3 millimeter onderin je borstplooi

Hoe kan ik mijn herstel na lipofilling borsten voorstellen?

  • Na een lipofilling ingreep kun je last hebben van een matige pijn en/of een beursgevoel aan de borsten en de regio’s waar we vet weggezogen (liposuctie gedaan) hebben.
  • Zwelling (=oedeem) en blauwe plekken vervagen na 3 weken, maar kunnen wel tot ongeveer 6 weken aanhouden.

Je kunt algemene vermoeidheid voelen tijdens de eerste week van je herstel. Het is noodzakelijk om je drukpak/drukkleding voor minimaal 6 weken 24 uur per dag te dragen. En om ongeveer 1 tot 2 weken te rusten van het werk. Het beoefenen van sport is voor de eerste maand verboden. Je mag wel vanaf de eerste dag na de operatie een halfuurtje wandelen.

Wat kan ik als eindresultaat verwachten bij lipofilling van de borsten?

Het eindresultaat van lipofilling van de borsten (dit houdt in het volume en de vorm van je borsten) is vanaf drie tot zes maanden na de operatie zichtbaar. Dit natuurlijke eindresultaat bedraagt tot 1 cupmaat groter.

In handen van Drs. Aganloo zijn vier van de vijf vrouwen positief verrast en tevreden na lipofilling van de borsten. Ze hebben een vollere buste gekregen én een beter figuur/mooiere verhoudingen van de rondingen.

Indien je meer volume in de borsten (groter dan 1 cupmaat) wenst, is een vervolgsessie vanaf 1 jaar na de operatie mogelijk.

Zoals hierboven uitgelegd, komt dit omdat per lipofilling sessie, 60 tot 70 procent van de geïnjecteerde vetcellen zal ingroeien en overleven. De overige 30 tot 40 procent van de vetcellen groeit niet vast in de borsten en wordt door het lichaam afgevoerd.

Wat gebeurt er na de lipofilling borsten als ik in gewicht aankom of afval?

Lipofilling van de borsten is een soort vettransplantatie. Het is een methode voor een definitieve borstvergroting omdat je eigen getransplanteerde vetcellen in je eigen lichaam in leven blijven.

Het zijn dus je eigen vetcellen, maar elders in je lichaam. Je vetcellen hebben een genetisch geheugen: ze passen zich aan bij veranderingen in je lichaam zoals bij gewichtsverlies (kleinere borsten) of gewichtstoename (grotere borsten).

We raden je aan om voor de operatie, maar ook na de operatie een stabiel gewicht/stabiele leefstijl te hebben. Zodat het resultaat van lipofilling van de borsten ook stabiel blijft.

Wat zijn de meest voorkomende operatieve risico’s bij lipofilling van de borsten?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen is dit een vraag die je plastisch uitgebreid met je zal bespreken op een eerste consult.

Gelukkig heeft lipofilling van de borsten een relatief laag risico op complicaties. Maar helaas ben je nooit immuun voor onvoorspelbare complicaties, ondanks dat er volgens de richtlijnen geopereerd wordt.

Je kunt de complicaties in 2 groepen delen:

Algemene complicaties:

  • Trombo-embolische risico's bijvoorbeeld een trombosebeen, flebitis, longembolie. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Infectie (aanzienlijk hoger kans indien je rookt).

Specifieke complicaties bij lipofilling borsten:

  • Een knobbeltjes ofwel een olieachtige cyste "cytosteatonecrose" als gevolg van onjuiste implantatie van de vetcellen. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Risico op onvolkomenheden van het uiteindelijke resultaat: asymmetrie, overmatige resorptie, onvoldoende volume, onregelmatigheden.

Na een week:

Zwelling en blauwe plekken zijn normaal na een BBL. De mate van zwelling kan verschillen, afhankelijk van de individuele reactie van het lichaam. Het dragen van de voorgeschreven drukpak kan helpen om de zwelling te verminderen en de genezing te bevorderen. Zwelling en blauwe plekken zullen in de loop van de tijd geleidelijk afnemen. Na drie dagen mag je weer rustige activiteiten doen.

De eerste weken:

Tijdens het herstelproces moet je bepaalde beperkingen volgen om een succesvolle genezing te bevorderen. Je chirurg zal je specifieke instructies geven over het vermijden van bepaalde activiteiten en het geleidelijk hervatten van normale activiteiten. Na drie weken mag je weer op je rug slapen.

De eerste maand:

Het volledige herstel na een BBL kan enkele weken tot maanden duren. Na zes weken mag je drukpak uit en mag je weer zware activiteiten, zoals sporten, doen.

Het uiteindelijke resultaat, inclusief de contourverbetering van de billen, zal geleidelijk zichtbaar worden naarmate de zwelling afneemt en de weefsels genezen. Het is belangrijk om geduldig te zijn, de nazorginstructies van je chirurg op te volgen en eventuele zorgen te bespreken.

Hoe ziet het resultaat van een BBL eruit?

Een BBL die dokter Aganloo uitvoert, maakt je billen en lichaamscontour mooier in verhouding en atletischer.

 

Tijdens een consult met Drs. Aganloo mag je al je vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal je uitgebreid informeren en zijn eerlijke advies geven.

VOEL JE MOOI

Meer weten over een BBL? Boek nu een consult bij doker Aganloo. www.labelle.nl / 088 820 820 0

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.