Laat jouw mooie ogen stralen

Onthul je schitterende oogopslag

Ooglidcorrectie

Wat is een Ooglidcorrectie?

Door veroudering kan je glimmende blik veranderen in een vermoeid uiterlijk. Terwijl je wel goed hebt geslapen en je je fit voelt. Dit komt omdat je wenkbrauwen kunnen zakken, er huidoverschot kan ontstaan, en de traanzakjes groter worden of uitzakken. Een ooglidcorrectie kan de sprankeling in je ogen herstellen en je van eventuele ongemakken, zoals zware oogleden, afhelpen.

 

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een esthetische ingreep om overtollige huid en vetweefsel rondom de oogleden te verwijderen. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd om zowel functionele als esthetische redenen.

Ooglidcorrectie in een oogopslag

Operatieduur

1 uur

Verlof van werk

1 week

Opnameduur

Dagopname

Douche

Na 2 dagen

Rustige inspanning

Na 1 dag

Sporten

Na 3 weken

Drukband

n.v.t.

Seksuele activiteit

Na 2 weken

Op je rug slapen

2 weken

Volledig herstel

2 weken

Autorijden

Na 1 week

Reizen

Na 2 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Door veroudering kan je glimmende blik veranderen in een vermoeid uiterlijk. Terwijl je wel goed hebt geslapen en je je fit voelt. Dit komt omdat je wenkbrauwen kunnen zakken, er huidoverschot kan ontstaan, en de traanzakjes groter worden of uitzakken. Een ooglidcorrectie kan de sprankeling in je ogen herstellen en je van eventuele ongemakken, zoals zware oogleden, afhelpen.

 

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een esthetische ingreep om overtollige huid en vetweefsel rondom de oogleden te verwijderen. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd om zowel functionele als esthetische redenen.

 

Functioneel gezien kan overtollige huid op de bovenste oogleden het zicht belemmeren, waardoor het moeilijker wordt om goed te zien. Het kan ook leiden tot vermoeidheid van de ogen. Een ooglidcorrectie kan deze problemen verhelpen door het verwijderen van de overtollige huid en eventueel ook overtollig vet en spierweefsel. 

lipofilling borsten

Bovenooglidcorrectie:

Doel: 

Een bovenooglidcorrectie is gericht op het corrigeren van overtollige huid, vetweefsel en spierweefsel in het bovenste ooglid.

Incisie: 

De incisie wordt meestal gemaakt in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid, waardoor het litteken later minder zichtbaar zal zijn.

Problemen die worden aangepakt: 

Een bovenooglidcorrectie wordt vaak uitgevoerd om functionele problemen te verhelpen, zoals belemmerd zicht als gevolg van overtollige huid of het gevoel van vermoeide ogen. Het kan ook worden gedaan om een jeugdiger en meer open uiterlijk van de ogen te herstellen.

Procedure: 

Tijdens de ingreep verwijdert de chirurg overtollige huid, vetweefsel en spierweefsel om een strakkere en jonger uitziende bovenooglidregio te creëren.

Onderooglidcorrectie:

Doel: 

Een onderooglidcorrectie richt zich op het corrigeren van problemen in het onderste ooglid, zoals overtollige huid, vetzakjes en wallen onder de ogen.

Incisie: 

De incisie wordt meestal gemaakt net onder de wimperlijn van het onderste ooglid. In sommige gevallen kan de incisie aan de binnenkant van het onderste ooglid worden geplaatst, wat resulteert in een onzichtbaar litteken aan de buitenkant.

Problemen die worden aangepakt: 

Een onderooglidcorrectie wordt vaak uitgevoerd om de zichtbare tekenen van veroudering te verminderen, zoals wallen onder de ogen, overtollige huid en vetzakjes. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele uitstraling van het onderste ooglid.

Procedure: 

Tijdens de ingreep verwijdert dokter Aganloo overtollige huid, vetweefsel en soms ook spierweefsel om een gladdere en jeugdigere uitstraling van het onderste ooglid te creëren.

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

Waar komen de incisies en littekens bij een ooglidcorrectie?

Voor een bovenste ooglidcorrectie wordt de incisie meestal gemaakt in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid, waardoor het litteken later minder zichtbaar zal zijn. Voor een onderste ooglidcorrectie wordt de incisie vaak net onder de wimperlijn geplaatst.

Dokter Aganloo sluit de incisies met fijne hechtingen. Deze hechtingen worden meestal zo geplaatst dat ze later minimaal zichtbaar zijn.

 

Hoelang duurt het herstel van een ooglidcorrectie?

Na de ingreep kunnen je oogleden gezwollen, blauw en gevoelig zijn. Je kunt ook last hebben van tijdelijke wazigheid of tranende ogen. Direct na de operatie worden je ogen meestal afgedekt met zalf en verband.

Lipofilling Borsten FAQs

Denk je na over een borstvergroting? En twijfel je tussen lipofilling en implantaten? Drs. Aganloo kan je hier tijdens een vrijblijvend consult goed en eerlijk over adviseren. Hij begeleidt zijn patiënten tijdens het hele proces: voor én na de operatie.

Wil je meer lezen over borstimplantaten? Dat doe je hier

Wat is lipofilling borsten?

Bij lipofilling van de borsten krijg je een borstvergroting doordat jouw lichaamseigen vetcellen in je borsten worden geïnjecteerd zodat ze toenemen in volume: tot een cupmaat groter. Die eigen vetcellen haalt de plastisch chirurg uit wat “vetrijkere” gebieden van je lichaam: zoals je heupen, flanken en buik.

Hoe zien je borsten eruit na lipofilling?

Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting door middel van lipofilling nooit dezelfde kenmerken zal hebben als die van een vergroting met borstimplantaten. Borsten met een implantaat zijn “kunstmatig”. Ze zijn niet lichaamseigen en voelen iets minder zacht aan dan lipofilling borsten. Lipofilling borsten zijn 100% natuurlijk. Het zijn je eigen borsten gevuld met je eigen vetcellen. Daardoor zijn en voelen deze borsten veel natuurlijker: zachter, soepeler. Zoals je vroegere borsten, maar dan een maatje groter.

Na een borstvergroting via lipofilling is het litteken nihil: zo’n 3mm. Bij een borstvergroting met implantaat kan deze wel 3cm tot 5cm zijn.

Voor wie is lipofilling van de borsten niet geschikt?

Lipofilling borsten is helaas niet voor iedereen een geschikte methode.Iemand met borstkanker of iemand die dichte familieleden heeft met een voorgeschiedenis van borstkanker, moet dit zeker aan de behandelend plastisch chirurg melden.

Dit thema is complex, want lipofilling van de borsten kan zelfs een reconstructiemogelijkheid zijn na een oncologische borstoperatie.Uw plastisch chirurg zal aan de hand van uw situatie het juiste advies geven.

Waar kan ik rekening mee houden als ik lipofilling wil?

Lipofilling borsten is voor iedereen anders. Je kunt deze vraag bespreken met Drs. Aganloo tijdens het eerste consult.

Waar je rekening mee kunt houden is bijvoorbeeld je medische voorgeschiedenis. Soms is een bloedtest nodig, of een radiologisch onderzoek van je borsten (bijv. echo-mammografie).

Verder is het heel belangrijk om tabakconsumptie minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen.  Hieronder vallen ook e-sigaretten en alle producten met nicotine.

Hoe zien mijn littekens eruit na lipofilling borsten?

Op plaatsen waar de arts vet wegzuigt (liposuctie), is het litteken een klein streepje van maximaal 5 millimeter.

Bij je borsten zijn de littekens van de vet-injecties (lipofilling) kleine streepjes van maximaal 3 millimeter onderin je borstplooi

Hoe kan ik mijn herstel na lipofilling borsten voorstellen?

  • Na een lipofilling ingreep kun je last hebben van een matige pijn en/of een beursgevoel aan de borsten en de regio’s waar we vet weggezogen (liposuctie gedaan) hebben.
  • Zwelling (=oedeem) en blauwe plekken vervagen na 3 weken, maar kunnen wel tot ongeveer 6 weken aanhouden.

Je kunt algemene vermoeidheid voelen tijdens de eerste week van je herstel. Het is noodzakelijk om je drukpak/drukkleding voor minimaal 6 weken 24 uur per dag te dragen. En om ongeveer 1 tot 2 weken te rusten van het werk. Het beoefenen van sport is voor de eerste maand verboden. Je mag wel vanaf de eerste dag na de operatie een halfuurtje wandelen.

Wat kan ik als eindresultaat verwachten bij lipofilling van de borsten?

Het eindresultaat van lipofilling van de borsten (dit houdt in het volume en de vorm van je borsten) is vanaf drie tot zes maanden na de operatie zichtbaar. Dit natuurlijke eindresultaat bedraagt tot 1 cupmaat groter.

In handen van Drs. Aganloo zijn vier van de vijf vrouwen positief verrast en tevreden na lipofilling van de borsten. Ze hebben een vollere buste gekregen én een beter figuur/mooiere verhoudingen van de rondingen.

Indien je meer volume in de borsten (groter dan 1 cupmaat) wenst, is een vervolgsessie vanaf 1 jaar na de operatie mogelijk.

Zoals hierboven uitgelegd, komt dit omdat per lipofilling sessie, 60 tot 70 procent van de geïnjecteerde vetcellen zal ingroeien en overleven. De overige 30 tot 40 procent van de vetcellen groeit niet vast in de borsten en wordt door het lichaam afgevoerd.

Wat gebeurt er na de lipofilling borsten als ik in gewicht aankom of afval?

Lipofilling van de borsten is een soort vettransplantatie. Het is een methode voor een definitieve borstvergroting omdat je eigen getransplanteerde vetcellen in je eigen lichaam in leven blijven.

Het zijn dus je eigen vetcellen, maar elders in je lichaam. Je vetcellen hebben een genetisch geheugen: ze passen zich aan bij veranderingen in je lichaam zoals bij gewichtsverlies (kleinere borsten) of gewichtstoename (grotere borsten).

We raden je aan om voor de operatie, maar ook na de operatie een stabiel gewicht/stabiele leefstijl te hebben. Zodat het resultaat van lipofilling van de borsten ook stabiel blijft.

Wat zijn de meest voorkomende operatieve risico’s bij lipofilling van de borsten?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen is dit een vraag die je plastisch uitgebreid met je zal bespreken op een eerste consult.

Gelukkig heeft lipofilling van de borsten een relatief laag risico op complicaties. Maar helaas ben je nooit immuun voor onvoorspelbare complicaties, ondanks dat er volgens de richtlijnen geopereerd wordt.

Je kunt de complicaties in 2 groepen delen:

Algemene complicaties:

  • Trombo-embolische risico's bijvoorbeeld een trombosebeen, flebitis, longembolie. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Infectie (aanzienlijk hoger kans indien je rookt).

Specifieke complicaties bij lipofilling borsten:

  • Een knobbeltjes ofwel een olieachtige cyste "cytosteatonecrose" als gevolg van onjuiste implantatie van de vetcellen. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Risico op onvolkomenheden van het uiteindelijke resultaat: asymmetrie, overmatige resorptie, onvoldoende volume, onregelmatigheden.

De eerste paar dagen: 

In de eerste paar dagen na de operatie is het belangrijk om je ogen zo veel mogelijk te laten rusten. Je kunt het beste rechtop slapen om de zwelling te verminderen. Het kan ook nodig zijn om koude kompressen op je ogen te leggen om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Het is normaal om enige pijn, ongemak en droogheid van de ogen te ervaren. Doe de eerste week rustig aan en probeer zware inspanning te vermijden.

 

De eerste week:

Na ongeveer 4 tot 7 dagen worden meestal de hechtingen verwijderd, afhankelijk van de instructies van dokter Aganloo. 

 

De eerste maand:

Het kan enkele weken duren voordat je weer normaal kunt sporten en alle normale activiteiten kunt hervatten. Zwelling en blauwe plekken zijn gebruikelijk na een ooglidcorrectie en kunnen enkele weken aanhouden, hoewel ze geleidelijk zullen afnemen.

 

Het duurt vaak enkele weken tot maanden voordat de volledige resultaten van de ooglidcorrectie zichtbaar zijn. Naarmate de zwelling afneemt en de wondgenezing vordert, zullen je oogleden er natuurlijker en jeugdiger uitzien.

 

Tijdens een consult met dokter Aganloo Aganloo mag je al je vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal je uitgebreid informeren en zijn eerlijke advies geven.

Meer weten over een ooglidcorrectie? Boek nu een consult of e-consult bij dokter Aganloo. www.labelle.nl / 088 – 820 820 0

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.