Bereik je droomfiguur

Ervaar de elegante verfijning van liposuctie voor een verfijnd silhouet 

Liposuction beach body

Wat is Liposuctie?

Wil het maar niet lukken om vet te verliezen op bepaalde plekken? Sport je je suf, eet je gezond, maar blijf je hardnekkig vet houden bij bijvoorbeeld je buik, flanken en/of benen? Misschien is liposuctie dan geschikt voor jou.

 

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een chirurgische procedure die wordt gebruikt om ongewenst vetweefsel te verwijderen en de lichaamscontouren te verbeteren. Het is bedoeld voor mensen die ondanks gezonde voeding en lichaamsbeweging bepaalde vetophopingen hebben die moeilijk te verminderen zijn.

Liposuctie in een oogopslag

Operatieduur

1 -2 uur

Verlof van werk

1 - 2 weken

Opnameduur

Dagopname

Douche

Na 3 dagen

Rustige inspanning

Na 1 dag

Sporten

Na 4 weken

Drukband

6 weken

Seksuele activiteit

Na 4 weken

Op je rug slapen

1 week

Volledig herstel

4 - 6 weken

Autorijden

Na 1 week

Reizen

Na 4 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Wat doet de plastisch chirurg bij liposuctie?

Voordat de procedure begint, krijg je plaatselijke verdoving, sedatie of algemene verdoving. Dokter Aganloo maakt kleine incisies in de te behandelen gebieden. Daarna injecteert hij speciale vloeistof, meestal een oplossing van zoutwater en een lokaal verdovend middel in het te behandelen gebied. Deze vloeistof helpt om vetcellen los te maken, vermindert bloedingen en vergemakkelijkt het verwijderingsproces. Dokter Aganloo gebruikt een dunne buis, een zogenaamde canule, die via de incisies in het vetweefsel wordt ingebracht. De canule wordt heen en weer bewogen om het vetweefsel te verstoren en vervolgens wordt het overtollige vet afgezogen met behulp van een vacuümpomp of een speciale spuit. Na het afronden van de vetverwijdering worden de incisies meestal gesloten met hechtingen en wordt een verband of compressiekleding aangebracht om de genezing te ondersteunen en zwelling te verminderen.  

lipofilling borsten

Waar komen de incisies en littekens bij liposuctie?

Dokter Aganloo maakt kleine incisies in de te behandelen gebieden. Deze incisies zijn meestal klein en worden strategisch geplaatst om later zo min mogelijk zichtbare littekens achter te laten.

 

Hoelang duurt het herstel van liposuctie?

 

De eerste dag:

 

Na de liposuctie zal het behandelde gebied gezwollen, gevoelig en mogelijk blauwachtig zijn. Je kunt ook last hebben van wat pijn, ongemak en mogelijk wat vocht- of bloedafscheiding uit de incisies. Direct na de ingreep worden er verbanden of compressiekleding aangebracht om de zwelling te verminderen en de genezing te bevorderen. Je kunt na de ingreep wat pijn en ongemak ervaren. Je chirurg kan pijnmedicatie voorschrijven om het ongemak te verlichten. Het is belangrijk om de voorgeschreven medicatie volgens de instructies te nemen.

 

De eerste week:

Zwelling en blauwe plekken zijn gebruikelijk na liposuctie en kunnen enkele weken tot maanden aanhouden, hoewel ze geleidelijk zullen afnemen. Het dragen van compressiekleding zoals voorgeschreven door je chirurg kan helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van de genezing.

 

Dokter Aganloo zal specifieke instructies geven met betrekking tot activiteiten en beperkingen tijdens het herstelproces. Over het algemeen wordt aanbevolen om de eerste paar dagen na de ingreep rustig aan te doen en zware inspanning te vermijden. Je kunt na een week geleidelijk aan je normale activiteiten hervatten volgens de instructies.

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

De eerste maand:

Na vier tot zes weken kun je ook de inspannende activiteiten oppakken. Je drukpak mag na zes weken uit.

 

Hoe ziet het resultaat van liposuctie eruit?

Het uiteindelijke resultaat van liposuctie wordt geleidelijk zichtbaar na enkele weken tot maanden, wanneer de zwelling is afgenomen en de weefsels zijn genezen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je drukkleding te dragen, omdat de definitieve contouren zich in de loop van de tijd zullen ontwikkelen.

 

Let op: het is echter belangrijk om te beseffen dat liposuctie geen middel is om significant gewicht te verliezen, maar eerder om specifieke probleemgebieden te behandelen en de lichaamscontouren te verbeteren.

 

Tijdens een consult met dokter Aganloo mag je al je vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal je uitgebreid informeren en zijn eerlijke advies geven.

 

Meer weten over liposuctie? Boek nu een consult of e-consult bij dokter Aganloo.

Lipofilling Borsten FAQs

Denk je na over een borstvergroting? En twijfel je tussen lipofilling en implantaten? Drs. Aganloo kan je hier tijdens een vrijblijvend consult goed en eerlijk over adviseren. Hij begeleidt zijn patiënten tijdens het hele proces: voor én na de operatie.

Wil je meer lezen over borstimplantaten? Dat doe je hier

Wat is lipofilling borsten?

Bij lipofilling van de borsten krijg je een borstvergroting doordat jouw lichaamseigen vetcellen in je borsten worden geïnjecteerd zodat ze toenemen in volume: tot een cupmaat groter. Die eigen vetcellen haalt de plastisch chirurg uit wat “vetrijkere” gebieden van je lichaam: zoals je heupen, flanken en buik.

Hoe zien je borsten eruit na lipofilling?

Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting door middel van lipofilling nooit dezelfde kenmerken zal hebben als die van een vergroting met borstimplantaten. Borsten met een implantaat zijn “kunstmatig”. Ze zijn niet lichaamseigen en voelen iets minder zacht aan dan lipofilling borsten. Lipofilling borsten zijn 100% natuurlijk. Het zijn je eigen borsten gevuld met je eigen vetcellen. Daardoor zijn en voelen deze borsten veel natuurlijker: zachter, soepeler. Zoals je vroegere borsten, maar dan een maatje groter.

Na een borstvergroting via lipofilling is het litteken nihil: zo’n 3mm. Bij een borstvergroting met implantaat kan deze wel 3cm tot 5cm zijn.

Voor wie is lipofilling van de borsten niet geschikt?

Lipofilling borsten is helaas niet voor iedereen een geschikte methode.Iemand met borstkanker of iemand die dichte familieleden heeft met een voorgeschiedenis van borstkanker, moet dit zeker aan de behandelend plastisch chirurg melden.

Dit thema is complex, want lipofilling van de borsten kan zelfs een reconstructiemogelijkheid zijn na een oncologische borstoperatie.Uw plastisch chirurg zal aan de hand van uw situatie het juiste advies geven.

Waar kan ik rekening mee houden als ik lipofilling wil?

Lipofilling borsten is voor iedereen anders. Je kunt deze vraag bespreken met Drs. Aganloo tijdens het eerste consult.

Waar je rekening mee kunt houden is bijvoorbeeld je medische voorgeschiedenis. Soms is een bloedtest nodig, of een radiologisch onderzoek van je borsten (bijv. echo-mammografie).

Verder is het heel belangrijk om tabakconsumptie minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen.  Hieronder vallen ook e-sigaretten en alle producten met nicotine.

Hoe zien mijn littekens eruit na lipofilling borsten?

Op plaatsen waar de arts vet wegzuigt (liposuctie), is het litteken een klein streepje van maximaal 5 millimeter.

Bij je borsten zijn de littekens van de vet-injecties (lipofilling) kleine streepjes van maximaal 3 millimeter onderin je borstplooi

Hoe kan ik mijn herstel na lipofilling borsten voorstellen?

  • Na een lipofilling ingreep kun je last hebben van een matige pijn en/of een beursgevoel aan de borsten en de regio’s waar we vet weggezogen (liposuctie gedaan) hebben.
  • Zwelling (=oedeem) en blauwe plekken vervagen na 3 weken, maar kunnen wel tot ongeveer 6 weken aanhouden.

Je kunt algemene vermoeidheid voelen tijdens de eerste week van je herstel. Het is noodzakelijk om je drukpak/drukkleding voor minimaal 6 weken 24 uur per dag te dragen. En om ongeveer 1 tot 2 weken te rusten van het werk. Het beoefenen van sport is voor de eerste maand verboden. Je mag wel vanaf de eerste dag na de operatie een halfuurtje wandelen.

Wat kan ik als eindresultaat verwachten bij lipofilling van de borsten?

Het eindresultaat van lipofilling van de borsten (dit houdt in het volume en de vorm van je borsten) is vanaf drie tot zes maanden na de operatie zichtbaar. Dit natuurlijke eindresultaat bedraagt tot 1 cupmaat groter.

In handen van Drs. Aganloo zijn vier van de vijf vrouwen positief verrast en tevreden na lipofilling van de borsten. Ze hebben een vollere buste gekregen én een beter figuur/mooiere verhoudingen van de rondingen.

Indien je meer volume in de borsten (groter dan 1 cupmaat) wenst, is een vervolgsessie vanaf 1 jaar na de operatie mogelijk.

Zoals hierboven uitgelegd, komt dit omdat per lipofilling sessie, 60 tot 70 procent van de geïnjecteerde vetcellen zal ingroeien en overleven. De overige 30 tot 40 procent van de vetcellen groeit niet vast in de borsten en wordt door het lichaam afgevoerd.

Wat gebeurt er na de lipofilling borsten als ik in gewicht aankom of afval?

Lipofilling van de borsten is een soort vettransplantatie. Het is een methode voor een definitieve borstvergroting omdat je eigen getransplanteerde vetcellen in je eigen lichaam in leven blijven.

Het zijn dus je eigen vetcellen, maar elders in je lichaam. Je vetcellen hebben een genetisch geheugen: ze passen zich aan bij veranderingen in je lichaam zoals bij gewichtsverlies (kleinere borsten) of gewichtstoename (grotere borsten).

We raden je aan om voor de operatie, maar ook na de operatie een stabiel gewicht/stabiele leefstijl te hebben. Zodat het resultaat van lipofilling van de borsten ook stabiel blijft.

Wat zijn de meest voorkomende operatieve risico’s bij lipofilling van de borsten?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen is dit een vraag die je plastisch uitgebreid met je zal bespreken op een eerste consult.

Gelukkig heeft lipofilling van de borsten een relatief laag risico op complicaties. Maar helaas ben je nooit immuun voor onvoorspelbare complicaties, ondanks dat er volgens de richtlijnen geopereerd wordt.

Je kunt de complicaties in 2 groepen delen:

Algemene complicaties:

  • Trombo-embolische risico's bijvoorbeeld een trombosebeen, flebitis, longembolie. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Infectie (aanzienlijk hoger kans indien je rookt).

Specifieke complicaties bij lipofilling borsten:

  • Een knobbeltjes ofwel een olieachtige cyste "cytosteatonecrose" als gevolg van onjuiste implantatie van de vetcellen. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Risico op onvolkomenheden van het uiteindelijke resultaat: asymmetrie, overmatige resorptie, onvoldoende volume, onregelmatigheden.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.