Chemische peelings

Wat is Chemische peelings?

Heb jij een of meerdere huidproblemen zoals huidveroudering, hyperpigmentatie, zonschade, een verslapte huid of (acne)littekens? Dan kan een chemische peeling voor jou geschikt zijn.

 

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. De verschillen zitten in de diepte, herstelperiode en risico’s van de peeling. Verschillende peelings leveren dan ook verschillende resultaten.

 

Het doel van chemische peelings is hetzelfde. Ze kunnen het algehele uiterlijk van je huid en de huidteint verbeteren. Daarnaast verjongen ze je huid omdat ze lijntjes, grove poriën en hyperpigmentaties corrigeren.

Chemische peeling
Chemische peeling

Hoe werkt een chemische peeling precies?

Chemische peelings “pellen” als het ware de beschadigde buitenste huidlaag en helpen om een nieuwe gezonde huid te ontwikkelen. Zo zorgen ze ervoor dat je nieuwe huid er gladder en egaler uitziet en ze verbeteren een door de zon beschadigde huid, fijne lijntjes en oneffen pigmentatie.

 

Chemische peelings kunnen als een enkele behandeling worden gebruikt. Maar ze kunnen ook een onderdeel zijn van een totaal verjongings-plan in combinatie met niet-chirurgische en/of chirurgische behandelingen.

 

Wil je meer weten over chemische peelings? Tijdens het consult wordt je huid uitgebreid geanalyseerd, we bespreken welke chemische peeling geschikt is voor jouw huidtype en informeren je over een huidverzorgingsplan speciaal voor jou op maat gemaakt, eventueel in combinatie met andere (niet-/chirurgische) behandelingen om het mooiste resultaat te bereiken.

Chemische peeling in een oogopslag

Duur ingreep

45 min

Verlof van werk

1 - 2 weken

Opnameduur

n.v.t.

Douche

Rustige inspanning

Meteen

Sporten

Na 1 - 2 weken

Drukband

n.v.t.

Seksuele activiteit

Na 1 - 2 weken

Op je rug slapen

1 - 2 weken

Volledig herstel

1 - 2 weken

Autorijden

Na 1 week

Reizen

Pas op voor zon!

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Voor wie is lipofilling van de borsten geschikt?

Voor je een goed overwogen beslissing maakt, is het fijn om te weten voor wie lipofilling borsten een goede optie is.

 

 • Personen die afgevallen zijn, door bijvoorbeeld afvallen of na een zwangerschap of borstvoeding.
 • Personen die liever geen vreemde substanties (zoals borstimplantaten) in het lichaam willen hebben.
 • Personen met veel vet op één plaats (buik, flanken, heupen…), die gelijktijdig met de borstvergroting een betere figuur willen krijgen door middel van liposuctie.
 • Personen die natuurlijke borsten willen en tevreden zijn met ca. 1 cupmaat groter.
lipofilling borsten

Wat zijn de voordelen van lipofilling borsten?

Een borstvergroting door middel van lipofilling heeft de volgende voordelen:

 • Lipofilling van de borsten geeft een natuurlijk en permanent resultaat zonder gebruik van borstimplantaten.
 • Je vermijdt risico’s die verband houden met borstimplantaten zoals het lekken van het implantaat, rimpelen van het implantaat, afstoting van het implantaat, kapselcontractuur ofwel harder worden van de borsten.
 • Het is een goed alternatief voor patiënten die eraan denken of om op het punt staan implantanten te verwijderen of te wisselen.
 • Je krijgt een beter figuur dankzij liposuctie van de gebieden met overtollig vet.
 • Er is geen risico op afstoting van de geïnjecteerde vetcellen: het is namelijk je eigen vet.
 • Je krijgt weinig tot geen littekens (ca. 3mm).
 • Een lipoflling borst is 100% natuurlijk. Je nieuwe borsten blijven, los van de grootte, helemaal hetzelfde. De aanraking en de zachtheid van de borsten zijn precies zoals voor de operatie, maar dan een maatje groter.

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

Lipofilling borsten kan nadelen hebben:

 • De resultaten van het vergroten van je borsten zijn beperkt. De borstvergroting wordt per keer lipofilling geschat op ongeveer 1 cupmaat.
 • Het risico op een slechte innesteling van de geïnjecteerde vetcellen. Hierdoor sterven de vetcellen af. Een ophoping van afgestorven vetcellen veroorzaakt een goedaardige knobbeltjes “cytosteatonecrose” in de borst. Zo een oliecyste verdwijnt meestal spontaan of kan operatief verwijderd worden.
 • De mogelijkheid op zichtbare verkalkingen bij de mammografie. Gelukkig zijn radiologen hier tegenwoordig voor opgeleid en kunnen ze goed onderscheid maken tussen goedaardige en slechtaardige verkalkingen.
 • Je kunt na ongeveer 1 jaar een tweede lipofilling ingreep ondergaan, mocht je nog grotere cup willen hebben.

BOTOX FAQs

Zie je meteen het resultaat van Botox?

Nee. Botulinetoxine laat het volledige effect op de spieren ongeveer 7 dagen na de injectie zien.

Hoelang blijf je het effect van Botox zien?

Het effect van Botox zal geleidelijk weer verdwijnen en daarmee je oude uiterlijk terugbrengen in drie tot zes maanden na de behandeling. Je moet het dus wel bijhouden.

De eerste behandelingen beginnen we altijd in lichte mate omdat het belangrijk is om voorzichtig te beginnen. Hierna kunnen we de Botox-dosis verhogen of de behandelingsgebieden op een later moment uitbreiden.

Is botox veilig?

Botox wordt al tientallen jaren gebruikt en heeft een onberispelijke staat van dienst op het gebied van veiligheid sinds de introductie.

Een behandeling met Botox is zeer effectief, snel en gemakkelijk, zonder downtime.

De beste esthetische Botox behandeling is afgestemd op jouw anatomie, specifieke aandachtsgebieden en je unieke wensen. Boek een afspraak online.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.