Verbeter de contouren met een dijbeenlift

Voor een slankgevormde benen die fijn voelen

Wat is een Dijbeenlift?

Ben je niet tevreden met de binnenkant van je benen? Voelt je je ongemakkelijk met de vetophopingen en de losse huid in dat gebied? De huid in dit gebied is dun en heeft hierdoor minder elasticiteit. In zones met lage elasticiteit van de huid kan alleen liposuctie leiden tot een extra losse huid aan binnenkant van de bovenbenen.

 

Een combinatie van liposuctie en huidexcisie kan dan nodig zijn.  Dat is wat de dijbeenlift inhoudt. Er zijn vele soorten dijbeenlift technieken met verschillende doeleinden.

 

Wat is een dijbeenlift?

Een dijbeenlift is een chirurgische procedure die tot doel heeft om de contour van de dijen te verbeteren. Het richt zich op het verwijderen van overtollige huid en vetweefsel, en het verstevigen van de huid en de onderliggende weefsels. 

Dijbeenlift

Dijbeenlift in een oogopslag

Operatieduur

2 - 3 uur

Verlof van werk

2 weken

Opnameduur

Dagopname / 1x overnachting

Douche

Na 5 dagen

Rustige inspanning

Na 1 dag

Sporten

Na 6 weken

Drukpad

4 - 6 weken

Seksuele activiteit

Na 6 weken

Op je rug slapen

2 weken

Volledig herstel

6 - 8 weken

Autorijden

Na 2 weken

Reizen

Na 6 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Wat doet de plastisch chirurg bij een dijbeenlift?

Tijdens een dijbeenlift maakt dokter Aganloo incisies langs de binnenkant van de dijen, meestal vanaf de lies tot aan de knie of zelfs tot aan het onderbeen. De grootte en vorm van de incisies kunnen variëren, afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid die moet worden verwijderd.

 

Na het maken van de incisies verwijdert de chirurg het overtollige huid- en vetweefsel. Indien nodig kan ook liposuctie worden uitgevoerd om de contour verder te verbeteren. Vervolgens worden de huid en de onderliggende weefsels strakker aangetrokken en worden de incisies gesloten met hechtingen.lipofilling borsten

Waar komen de incisies en littekens bij een dijbeenlift?

Tijdens een dijbeenlift maakt dokter Aganloo incisies langs de binnenkant van de dijen, meestal vanaf de lies tot aan de knie of zelfs tot aan het onderbeen.

 

Hoelang duurt het herstel van een dijbeenlift?

 

Direct na de operatie: 

Direct na de ingreep zul je nog enige tijd in de operatiekamer verblijven voor observatie. Je kunt nog onder invloed zijn van de verdoving en je kunt pijn, zwelling en ongemak ervaren. Naarmate je wakker wordt, zul je worden overgebracht naar een herstelruimte waar je verder kunt herstellen voordat je naar huis gaat. Zorg ervoor dat iemand je ophaalt en thuisbrengt. Houd voldoende rust, til niet zwaar en sport niet. Na een dag mag je enkel rustige activiteiten doen.

 

De eerste week:

Zwelling en blauwe plekken zijn normale reacties na een dijbeenlift. De mate van zwelling en blauwe plekken kan variëren, maar ze zullen in de loop van de tijd geleidelijk afnemen. Het dragen van compressiekleding kan helpen om de zwelling te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.

 

Na de ingreep kun je enige pijn en ongemak ervaren. Je chirurg zal pijnmedicatie voorschrijven om je comfortabel te houden tijdens het herstel. Het is belangrijk om de voorgeschreven medicatie volgens de instructies in te nemen en eventuele zorgen over pijn of ongemak met je chirurg te bespreken.

 

De eerste weken:

Gedurende de eerste paar weken na de operatie zul je beperkingen hebben in je activiteiten. Het is belangrijk om zware inspanning, tillen en intense fysieke activiteiten te vermijden, aangezien dit de genezing en het herstelproces kan beïnvloeden.  

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

Hoe ziet het resultaat van een dijbeenlift eruit?

 

Over het algemeen is het doel van een dijbeenlift om de contour van de dijen te verbeteren door overtollige huid en vetweefsel te verwijderen, en de huid en weefsels strakker en steviger te maken.

 

Na een succesvolle dijbeenlift kun je de volgende resultaten worden verwacht:

Verbeterde dijcontour:

Een dijbeenlift kan helpen om de dijen een strakkere en meer gestroomlijnde uitstraling te geven. Overtollige huid en vetweefsel worden verwijderd, waardoor de dijen een gladdere en meer gebeeldhouwde vorm krijgen.

Verminderde doorhangende huid: 

Als je last hebt van doorhangende huid aan de binnenkant van de dijen, kan een dijbeenlift helpen om dit probleem aan te pakken. De procedure verwijdert overtollige huid en zorgt voor een stevigere en strakkere huidspanning.

Lipofilling Borsten FAQs

Denk je na over een borstvergroting? En twijfel je tussen lipofilling en implantaten? Drs. Aganloo kan je hier tijdens een vrijblijvend consult goed en eerlijk over adviseren. Hij begeleidt zijn patiënten tijdens het hele proces: voor én na de operatie.

Wil je meer lezen over borstimplantaten? Dat doe je hier

Wat is lipofilling borsten?

Bij lipofilling van de borsten krijg je een borstvergroting doordat jouw lichaamseigen vetcellen in je borsten worden geïnjecteerd zodat ze toenemen in volume: tot een cupmaat groter. Die eigen vetcellen haalt de plastisch chirurg uit wat “vetrijkere” gebieden van je lichaam: zoals je heupen, flanken en buik.

Hoe zien je borsten eruit na lipofilling?

Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting door middel van lipofilling nooit dezelfde kenmerken zal hebben als die van een vergroting met borstimplantaten. Borsten met een implantaat zijn “kunstmatig”. Ze zijn niet lichaamseigen en voelen iets minder zacht aan dan lipofilling borsten. Lipofilling borsten zijn 100% natuurlijk. Het zijn je eigen borsten gevuld met je eigen vetcellen. Daardoor zijn en voelen deze borsten veel natuurlijker: zachter, soepeler. Zoals je vroegere borsten, maar dan een maatje groter.

Na een borstvergroting via lipofilling is het litteken nihil: zo’n 3mm. Bij een borstvergroting met implantaat kan deze wel 3cm tot 5cm zijn.

Voor wie is lipofilling van de borsten niet geschikt?

Lipofilling borsten is helaas niet voor iedereen een geschikte methode.Iemand met borstkanker of iemand die dichte familieleden heeft met een voorgeschiedenis van borstkanker, moet dit zeker aan de behandelend plastisch chirurg melden.

Dit thema is complex, want lipofilling van de borsten kan zelfs een reconstructiemogelijkheid zijn na een oncologische borstoperatie.Uw plastisch chirurg zal aan de hand van uw situatie het juiste advies geven.

Waar kan ik rekening mee houden als ik lipofilling wil?

Lipofilling borsten is voor iedereen anders. Je kunt deze vraag bespreken met Drs. Aganloo tijdens het eerste consult.

Waar je rekening mee kunt houden is bijvoorbeeld je medische voorgeschiedenis. Soms is een bloedtest nodig, of een radiologisch onderzoek van je borsten (bijv. echo-mammografie).

Verder is het heel belangrijk om tabakconsumptie minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen.  Hieronder vallen ook e-sigaretten en alle producten met nicotine.

Hoe zien mijn littekens eruit na lipofilling borsten?

Op plaatsen waar de arts vet wegzuigt (liposuctie), is het litteken een klein streepje van maximaal 5 millimeter.

Bij je borsten zijn de littekens van de vet-injecties (lipofilling) kleine streepjes van maximaal 3 millimeter onderin je borstplooi

Hoe kan ik mijn herstel na lipofilling borsten voorstellen?

  • Na een lipofilling ingreep kun je last hebben van een matige pijn en/of een beursgevoel aan de borsten en de regio’s waar we vet weggezogen (liposuctie gedaan) hebben.
  • Zwelling (=oedeem) en blauwe plekken vervagen na 3 weken, maar kunnen wel tot ongeveer 6 weken aanhouden.

Je kunt algemene vermoeidheid voelen tijdens de eerste week van je herstel. Het is noodzakelijk om je drukpak/drukkleding voor minimaal 6 weken 24 uur per dag te dragen. En om ongeveer 1 tot 2 weken te rusten van het werk. Het beoefenen van sport is voor de eerste maand verboden. Je mag wel vanaf de eerste dag na de operatie een halfuurtje wandelen.

Wat kan ik als eindresultaat verwachten bij lipofilling van de borsten?

Het eindresultaat van lipofilling van de borsten (dit houdt in het volume en de vorm van je borsten) is vanaf drie tot zes maanden na de operatie zichtbaar. Dit natuurlijke eindresultaat bedraagt tot 1 cupmaat groter.

In handen van Drs. Aganloo zijn vier van de vijf vrouwen positief verrast en tevreden na lipofilling van de borsten. Ze hebben een vollere buste gekregen én een beter figuur/mooiere verhoudingen van de rondingen.

Indien je meer volume in de borsten (groter dan 1 cupmaat) wenst, is een vervolgsessie vanaf 1 jaar na de operatie mogelijk.

Zoals hierboven uitgelegd, komt dit omdat per lipofilling sessie, 60 tot 70 procent van de geïnjecteerde vetcellen zal ingroeien en overleven. De overige 30 tot 40 procent van de vetcellen groeit niet vast in de borsten en wordt door het lichaam afgevoerd.

Wat gebeurt er na de lipofilling borsten als ik in gewicht aankom of afval?

Lipofilling van de borsten is een soort vettransplantatie. Het is een methode voor een definitieve borstvergroting omdat je eigen getransplanteerde vetcellen in je eigen lichaam in leven blijven.

Het zijn dus je eigen vetcellen, maar elders in je lichaam. Je vetcellen hebben een genetisch geheugen: ze passen zich aan bij veranderingen in je lichaam zoals bij gewichtsverlies (kleinere borsten) of gewichtstoename (grotere borsten).

We raden je aan om voor de operatie, maar ook na de operatie een stabiel gewicht/stabiele leefstijl te hebben. Zodat het resultaat van lipofilling van de borsten ook stabiel blijft.

Wat zijn de meest voorkomende operatieve risico’s bij lipofilling van de borsten?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen is dit een vraag die je plastisch uitgebreid met je zal bespreken op een eerste consult.

Gelukkig heeft lipofilling van de borsten een relatief laag risico op complicaties. Maar helaas ben je nooit immuun voor onvoorspelbare complicaties, ondanks dat er volgens de richtlijnen geopereerd wordt.

Je kunt de complicaties in 2 groepen delen:

Algemene complicaties:

  • Trombo-embolische risico's bijvoorbeeld een trombosebeen, flebitis, longembolie. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Infectie (aanzienlijk hoger kans indien je rookt).

Specifieke complicaties bij lipofilling borsten:

  • Een knobbeltjes ofwel een olieachtige cyste "cytosteatonecrose" als gevolg van onjuiste implantatie van de vetcellen. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Risico op onvolkomenheden van het uiteindelijke resultaat: asymmetrie, overmatige resorptie, onvoldoende volume, onregelmatigheden.

Verbetert de lichaamsverhoudingen: 

Een dijbeenlift kan bijdragen aan een betere balans en verhoudingen van het lichaam, met name in combinatie met andere lichaamscontouringprocedures. Het kan helpen om een harmonieuzer uiterlijk te creëren tussen de dijen, heupen en het onderlichaam.

 

Het is belangrijk om op te merken dat het resultaat van een dijbeenlift geleidelijk zichtbaar wordt naarmate de zwelling afneemt en de weefsels genezen. Het volledige genezingsproces kan enige tijd duren, en het uiteindelijke resultaat kan individueel variëren. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en openlijk te communiceren over je esthetische doelen en verwachtingen.

 

Tijdens een consult met dokter Aganloo mag je al je vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal je uitgebreid informeren en zijn eerlijke advies geven.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.