Verjong en verstevig je hals en kaaklijn

Herstel uw jeugdige profiel

Necklift Halslift

Wat is een Halslift?

Net als uw gezicht, kan uw hals/nek door het ouder worden, verslappen. Bij sommige mensen zie je ouderdom zelfs meer in het halsgebied dan in het gezicht. De huid onder je kin en kaak zakt dan uit en dit slappere gebied valt ontzettend op. Een halslift kan dit corrigeren door uw hals weer strak en jeugdig te maken.

Wat is een halslift?

Een halslift is een esthetische ingreep die gericht is op het verjongen en verstevigen van de hals en kaaklijn. De halslift wordt vaak uitgevoerd in combinatie met een facelift om een algehele verjonging van het gezicht en de nek te bereiken. Een halslift kan helpen bij het verminderen van overtollige huid, het strakker maken van de hals, het verminderen van een dubbele kin of het verbeteren van de kaaklijn.

Halslift in een oogopslag

Operatieduur

2 - 4 uur

Verlof van werk

3 weken

Opnameduur

Dagopname / 1x overnachting

Douche

Na 5 dagen

Rustige inspanning

Na 2 dagen

Sporten

Na 6 weken

Drukband

1 -2 weken

Seksuele activiteit

Na 4 weken

Op je rug slapen

4 weken

Volledig herstel

6 - 8 weken

Autorijden

Na 2 weken

Reizen

Na 6 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Voor wie is lipofilling van de borsten geschikt?

Voor je een goed overwogen beslissing maakt, is het fijn om te weten voor wie lipofilling borsten een goede optie is.

 

 • Personen die afgevallen zijn, door bijvoorbeeld afvallen of na een zwangerschap of borstvoeding.
 • Personen die liever geen vreemde substanties (zoals borstimplantaten) in het lichaam willen hebben.
 • Personen met veel vet op één plaats (buik, flanken, heupen…), die gelijktijdig met de borstvergroting een betere figuur willen krijgen door middel van liposuctie.
 • Personen die natuurlijke borsten willen en tevreden zijn met ca. 1 cupmaat groter.
lipofilling borsten

Wat doet de plastisch chirurg bij een halslift?

Via incisies verwijdert plastisch chirurg dokter Aganloo overtollige huid en overtollig vet, hij kan de spieren in de hals verstevigen en het onderliggende weefsel liften en herpositioneren. De incisies worden hierna zorgvuldig gesloten met hechtingen. 

Waar komen de incisies en littekens bij een halslift?

Tijdens een halslift maakt dokter Aganloo meestal kleine incisies achter of rondom uw oren en soms ook onder de kin. De specifieke technieken kunnen variëren afhankelijk van de individuele behoeften en het gewenste resultaat van de patiënt.

Hoelang duurt het herstel van een halslift?

Direct na de operatie zal er verband of een compressiegaasje rond uw nek worden aangebracht om zwelling en bloeding te verminderen. Er kunnen ook drains worden geplaatst om overtollig vocht en bloed af te voeren. U wordt meestal enkele uren na de operatie onder observatie gehouden.

lipofilling borsten

Eerste dagen: 

In de eerste dagen na de halslift kunt u last hebben van zwelling, blauwe plekken, pijn en ongemak. Pijnmedicatie kan worden voorgeschreven om eventuele ongemakken te verlichten. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen, uw hoofd rechtop te houden, ook tijdens het slapen en fysieke inspanning te vermijden.

 

Eerste week:

Na ongeveer een week worden doorgaans de hechtingen verwijderd. Dit kan afhangen van de snelheid van genezing en de aanbevelingen van de chirurg. Zwelling en blauwe plekken zijn normaal na een halslift en kunnen enkele weken aanhouden. 

 

Eerste maand:

Na ongeveer twee weken kunt u meestal uw normale dagelijkse activiteiten hervatten, maar het kan enkele weken duren voordat u volledig bent hersteld. Het vermijden van zware fysieke inspanning en intense activiteiten wordt meestal aanbevolen gedurende enkele weken na de operatie.

 

Het volledige herstel van een halslift kan enkele maanden duren. Het uiteindelijke resultaat van de operatie kan geleidelijk zichtbaar worden naarmate de zwelling afneemt en het weefsel geneest. Het is belangrijk om de instructies van dokter Aganloo op te volgen en eventuele zorgen of complicaties met hen te bespreken tijdens de herstelperiode.

 

De halslift kan eventueel ook gecombineerd worden met een facelift.

 

Tijdens een consult met Dokter Aganloo kunt uitgebreid al uw vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal u uitvoerig informeren en zijn eerlijke advies geven.

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

Lipofilling borsten kan nadelen hebben:

 • De resultaten van het vergroten van je borsten zijn beperkt. De borstvergroting wordt per keer lipofilling geschat op ongeveer 1 cupmaat.
 • Het risico op een slechte innesteling van de geïnjecteerde vetcellen. Hierdoor sterven de vetcellen af. Een ophoping van afgestorven vetcellen veroorzaakt een goedaardige knobbeltjes “cytosteatonecrose” in de borst. Zo een oliecyste verdwijnt meestal spontaan of kan operatief verwijderd worden.
 • De mogelijkheid op zichtbare verkalkingen bij de mammografie. Gelukkig zijn radiologen hier tegenwoordig voor opgeleid en kunnen ze goed onderscheid maken tussen goedaardige en slechtaardige verkalkingen.
 • Je kunt na ongeveer 1 jaar een tweede lipofilling ingreep ondergaan, mocht je nog grotere cup willen hebben.

Lipofilling Borsten FAQs

Denk je na over een borstvergroting? En twijfel je tussen lipofilling en implantaten? Drs. Aganloo kan je hier tijdens een vrijblijvend consult goed en eerlijk over adviseren. Hij begeleidt zijn patiënten tijdens het hele proces: voor én na de operatie.

Wil je meer lezen over borstimplantaten? Dat doe je hier

Wat is lipofilling borsten?

Bij lipofilling van de borsten krijg je een borstvergroting doordat jouw lichaamseigen vetcellen in je borsten worden geïnjecteerd zodat ze toenemen in volume: tot een cupmaat groter. Die eigen vetcellen haalt de plastisch chirurg uit wat “vetrijkere” gebieden van je lichaam: zoals je heupen, flanken en buik.

Hoe zien je borsten eruit na lipofilling?

Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting door middel van lipofilling nooit dezelfde kenmerken zal hebben als die van een vergroting met borstimplantaten. Borsten met een implantaat zijn “kunstmatig”. Ze zijn niet lichaamseigen en voelen iets minder zacht aan dan lipofilling borsten. Lipofilling borsten zijn 100% natuurlijk. Het zijn je eigen borsten gevuld met je eigen vetcellen. Daardoor zijn en voelen deze borsten veel natuurlijker: zachter, soepeler. Zoals je vroegere borsten, maar dan een maatje groter.

Na een borstvergroting via lipofilling is het litteken nihil: zo’n 3mm. Bij een borstvergroting met implantaat kan deze wel 3cm tot 5cm zijn.

Voor wie is lipofilling van de borsten niet geschikt?

Lipofilling borsten is helaas niet voor iedereen een geschikte methode.Iemand met borstkanker of iemand die dichte familieleden heeft met een voorgeschiedenis van borstkanker, moet dit zeker aan de behandelend plastisch chirurg melden.

Dit thema is complex, want lipofilling van de borsten kan zelfs een reconstructiemogelijkheid zijn na een oncologische borstoperatie.Uw plastisch chirurg zal aan de hand van uw situatie het juiste advies geven.

Waar kan ik rekening mee houden als ik lipofilling wil?

Lipofilling borsten is voor iedereen anders. Je kunt deze vraag bespreken met Drs. Aganloo tijdens het eerste consult.

Waar je rekening mee kunt houden is bijvoorbeeld je medische voorgeschiedenis. Soms is een bloedtest nodig, of een radiologisch onderzoek van je borsten (bijv. echo-mammografie).

Verder is het heel belangrijk om tabakconsumptie minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen.  Hieronder vallen ook e-sigaretten en alle producten met nicotine.

Hoe zien mijn littekens eruit na lipofilling borsten?

Op plaatsen waar de arts vet wegzuigt (liposuctie), is het litteken een klein streepje van maximaal 5 millimeter.

Bij je borsten zijn de littekens van de vet-injecties (lipofilling) kleine streepjes van maximaal 3 millimeter onderin je borstplooi

Hoe kan ik mijn herstel na lipofilling borsten voorstellen?

 • Na een lipofilling ingreep kun je last hebben van een matige pijn en/of een beursgevoel aan de borsten en de regio’s waar we vet weggezogen (liposuctie gedaan) hebben.
 • Zwelling (=oedeem) en blauwe plekken vervagen na 3 weken, maar kunnen wel tot ongeveer 6 weken aanhouden.

Je kunt algemene vermoeidheid voelen tijdens de eerste week van je herstel. Het is noodzakelijk om je drukpak/drukkleding voor minimaal 6 weken 24 uur per dag te dragen. En om ongeveer 1 tot 2 weken te rusten van het werk. Het beoefenen van sport is voor de eerste maand verboden. Je mag wel vanaf de eerste dag na de operatie een halfuurtje wandelen.

Wat kan ik als eindresultaat verwachten bij lipofilling van de borsten?

Het eindresultaat van lipofilling van de borsten (dit houdt in het volume en de vorm van je borsten) is vanaf drie tot zes maanden na de operatie zichtbaar. Dit natuurlijke eindresultaat bedraagt tot 1 cupmaat groter.

In handen van Drs. Aganloo zijn vier van de vijf vrouwen positief verrast en tevreden na lipofilling van de borsten. Ze hebben een vollere buste gekregen én een beter figuur/mooiere verhoudingen van de rondingen.

Indien je meer volume in de borsten (groter dan 1 cupmaat) wenst, is een vervolgsessie vanaf 1 jaar na de operatie mogelijk.

Zoals hierboven uitgelegd, komt dit omdat per lipofilling sessie, 60 tot 70 procent van de geïnjecteerde vetcellen zal ingroeien en overleven. De overige 30 tot 40 procent van de vetcellen groeit niet vast in de borsten en wordt door het lichaam afgevoerd.

Wat gebeurt er na de lipofilling borsten als ik in gewicht aankom of afval?

Lipofilling van de borsten is een soort vettransplantatie. Het is een methode voor een definitieve borstvergroting omdat je eigen getransplanteerde vetcellen in je eigen lichaam in leven blijven.

Het zijn dus je eigen vetcellen, maar elders in je lichaam. Je vetcellen hebben een genetisch geheugen: ze passen zich aan bij veranderingen in je lichaam zoals bij gewichtsverlies (kleinere borsten) of gewichtstoename (grotere borsten).

We raden je aan om voor de operatie, maar ook na de operatie een stabiel gewicht/stabiele leefstijl te hebben. Zodat het resultaat van lipofilling van de borsten ook stabiel blijft.

Wat zijn de meest voorkomende operatieve risico’s bij lipofilling van de borsten?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen is dit een vraag die je plastisch uitgebreid met je zal bespreken op een eerste consult.

Gelukkig heeft lipofilling van de borsten een relatief laag risico op complicaties. Maar helaas ben je nooit immuun voor onvoorspelbare complicaties, ondanks dat er volgens de richtlijnen geopereerd wordt.

Je kunt de complicaties in 2 groepen delen:

Algemene complicaties:

 • Trombo-embolische risico's bijvoorbeeld een trombosebeen, flebitis, longembolie. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
 • Infectie (aanzienlijk hoger kans indien je rookt).

Specifieke complicaties bij lipofilling borsten:

 • Een knobbeltjes ofwel een olieachtige cyste "cytosteatonecrose" als gevolg van onjuiste implantatie van de vetcellen. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
 • Risico op onvolkomenheden van het uiteindelijke resultaat: asymmetrie, overmatige resorptie, onvoldoende volume, onregelmatigheden.

VOEL JE MOOI

Wilt u meer informatie over de halslift? Boek nu een consult of e-consult bij dokter Aganloo. Www.labelle.nl/088 820 820 0 

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.