Heb ik een borstverkleining of een borstlift nodig?

Borstvergroting

Het is confronterend: je borsten die je eerder zoveel zelfvertrouwen en vrouwelijkheid gaven, zijn niet meer zo mooi stevig als toen je jonger was. Ze zijn gaan hangen en je tepels gezakt. Door gewichtsverlies, zwangerschap en/of borstvoeding is er niet veel meer over van je vroegere cup. Je stoort je eraan, voelt je onzeker en het zorgt zelfs voor ongemak. Je kleding zit niet meer lekker en je hebt misschien nek- en rugpijn.

 

Een borstlift of een borstverkleining kan de oplossing zijn om weer mooie, stevige en volle borsten te krijgen waar je je mooi en vrouwelijk bij voelt.

 

Als je een of meerdere van de onderstaande vragen met “ja” beantwoordt, is een borstlift of borstverkleining wellicht geschikt voor jou:

 

  • Slaap je ‘s nachts in een bh?
  • Is het een uitdaging om normaal te sporten?
  • Veroorzaakt het gewicht van je borsten je rug- en nekpijn?
  • Wil je dat je borsten in verhouding staan tot je heupen en figuur?
  • Heb je moeite om kleding te vinden die goed bij je borstvorm en cupmaat past?
  • Hebben je borsten hun natuurlijke vorm en elasticiteit verloren door afvallen, en/of zwangerschap en borstvoeding?

 

Wat is een borstlift precies?

 

Een borstlift is vooral een geschikte methode om de natuurlijke vorm van je borsten terug te krijgen. Een borstlift verbetert de vorm en stevigheid van het bestaande borstweefsel. Meestal wordt je tepel met tepelhof naar boven verplaatst. Bovendien kan de grootte en vorm van je tepelhof worden aangepast, zodat je weer ‘jongere’, rondere en stevigere borsten krijgt.

 

Wat is een borstverkleining?

 

Een borstverkleining is vooral een geschikte ingreep om de grootte van te grote, hangende borsten te verkleinen. Ze kunnen namelijk nek- en rugpijn veroorzaken. Bij een borstverkleining wordt het overtollig borstweefsel en huid verwijderd. Daarnaast worden je borsten hervormd, zodat ze beter gepositioneerd zijn en een mooiere, stevigere, natuurlijke vorm hebben.

 

Hoe weet ik of een borstverkleining of een borstlift geschikt is voor mij?

 

Alleen een plastisch chirurg kan deze vraag voor jou persoonlijk beantwoorden. Je kunt daarom het best op consult gaan bij een expert.

 

Drs. Aganloo is gespecialiseerd in borstchirurgie en heeft een afgeronde masteropleiding in borstchirurgie. Hij studeerde in Barcelona aan de Universitat Autònoma de Barcelona. Drs. Aganloo heeft een jarenlange ervaring en voert de modernste en meest geavanceerde borstcorrectie-technieken uit.

2 thoughts on “Heb ik een borstverkleining of een borstlift nodig?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *