Verfijn je armen met een armlift

Voor een strakke en slanke bovenarmen

Wat is een Armlift?

Dansen er kipfilets onder je bovenarmen? Merk je dat de huid van je bovenarm beweegt als je zwaait, of dat je spieren niet tot hun recht komen door overtollig weefsel? Dan komt een armlift goed van pas!

 

Een slappe huid aan je bovenarmen is vaak het gevolg van gewichtsverlies of gewoon het natuurlijke verouderingsproces. Met een armlift worden je armen strakker en steviger.

Wat is een armlift?

Een armlift is een esthetische ingreep om overtollige huid en vetweefsel aan de bovenarmen te verwijderen en de contour van de armen te verbeteren. 

Armlift

Armlift in een oogopslag

Operatieduur

2 - 4 uur

Verlof van werk

2 weken

Opnameduur

Dagopname / 1x overnachting

Douche

Na 5 dagen

Rustige inspanning

Na 1 dag

Sporten

Na 6 weken

Drukpak

2 - 4 weken

Seksuele activiteit

Na 4 - 6 weken

Op je rug slapen

2 weken

Volledig herstel

6 - 8 weken

Autorijden

Na 2 weken

Reizen

Na 6 weken

Voor & Na afbeelding

Voor Na
Voor Na

Voor wie is lipofilling van de borsten geschikt?

Voor je een goed overwogen beslissing maakt, is het fijn om te weten voor wie lipofilling borsten een goede optie is.

 

  • Personen die afgevallen zijn, door bijvoorbeeld afvallen of na een zwangerschap of borstvoeding.
  • Personen die liever geen vreemde substanties (zoals borstimplantaten) in het lichaam willen hebben.
  • Personen met veel vet op één plaats (buik, flanken, heupen…), die gelijktijdig met de borstvergroting een betere figuur willen krijgen door middel van liposuctie.
  • Personen die natuurlijke borsten willen en tevreden zijn met ca. 1 cupmaat groter.
lipofilling borsten

Hoelang duurt het herstel van een armlift?

Direct na de operatie: 

Direct na de ingreep zul je nog enige tijd in de operatiekamer verblijven voor observatie. Je kunt nog onder invloed zijn van de verdoving en je kunt enige pijn, zwelling en ongemak ervaren. Naarmate je wakker wordt, zul je worden overgebracht naar een herstelruimte waar je verder kunt herstellen voordat je naar huis gaat. Zorg ervoor dat iemand je komt ophalen om je naar huis te brengen. Het is belangrijk om zware inspanning, tillen en buigen van de armen te vermijden, aangezien dit de genezing en het herstelproces kan beïnvloeden. Houd voldoende rust, til niet zwaar en sport niet. Na een dag mag je enkel rustige activiteiten doen.

 

De eerste week: 

Zwelling en blauwe plekken zijn normale reacties na een armlift. De mate van zwelling en blauwe plekken kan variëren, maar ze zullen in de loop van de tijd geleidelijk afnemen. Het dragen van compressiekleding kan helpen om de zwelling te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.Na de operatie zul je beperkingen hebben in je activiteiten. 

 

De eerste weken:

Het volledige herstel van een armlift is ongeveer vier tot zes weken. Na deze tijd mag je weer alle activiteiten zoals sporten en zwaar tillen uitvoeren. Je drukpak mag na vier weken uit. 

Hoe ziet het resultaat van een armlift eruit?

Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?

Strakkere bovenarmen: 

Een armlift kan helpen om de bovenarmen een strakkere en meer gestroomlijnde uitstraling te geven door overtollige huid en vetweefsel te verwijderen. Dit kan leiden tot een vermindering van doorhangende of “wiebelende” bovenarmen.

 

Verbeterde contour: 

De armliftprocedure kan ook helpen om de contour van de bovenarmen te verbeteren door de huid strakker te trekken en de weefsels te verstevigen. Dit kan resulteren in een meer gevormde en gestructureerde uitstraling van de bovenarmen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke patiënt anders is en dat de resultaten kunnen variëren. Factoren zoals de kwaliteit van de huid, de elasticiteit, de hoeveelheid overtollige huid en vetweefsel, en de individuele genezingsrespons kunnen van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat. 

Tijdens een consult met dokter Aganloo mag je al je vragen en eventuele zorgen bespreken. Hij zal je uitgebreid informeren en zijn eerlijke advies geven.

Meer weten over een armlift? Boek nu een consult of e-consult bij dokter Aganloo.

Lipofilling Borsten FAQs

Denk je na over een borstvergroting? En twijfel je tussen lipofilling en implantaten? Drs. Aganloo kan je hier tijdens een vrijblijvend consult goed en eerlijk over adviseren. Hij begeleidt zijn patiënten tijdens het hele proces: voor én na de operatie.

Wil je meer lezen over borstimplantaten? Dat doe je hier

Wat is lipofilling borsten?

Bij lipofilling van de borsten krijg je een borstvergroting doordat jouw lichaamseigen vetcellen in je borsten worden geïnjecteerd zodat ze toenemen in volume: tot een cupmaat groter. Die eigen vetcellen haalt de plastisch chirurg uit wat “vetrijkere” gebieden van je lichaam: zoals je heupen, flanken en buik.

Hoe zien je borsten eruit na lipofilling?

Het is belangrijk om te weten dat een borstvergroting door middel van lipofilling nooit dezelfde kenmerken zal hebben als die van een vergroting met borstimplantaten. Borsten met een implantaat zijn “kunstmatig”. Ze zijn niet lichaamseigen en voelen iets minder zacht aan dan lipofilling borsten. Lipofilling borsten zijn 100% natuurlijk. Het zijn je eigen borsten gevuld met je eigen vetcellen. Daardoor zijn en voelen deze borsten veel natuurlijker: zachter, soepeler. Zoals je vroegere borsten, maar dan een maatje groter.

Na een borstvergroting via lipofilling is het litteken nihil: zo’n 3mm. Bij een borstvergroting met implantaat kan deze wel 3cm tot 5cm zijn.

Voor wie is lipofilling van de borsten niet geschikt?

Lipofilling borsten is helaas niet voor iedereen een geschikte methode.Iemand met borstkanker of iemand die dichte familieleden heeft met een voorgeschiedenis van borstkanker, moet dit zeker aan de behandelend plastisch chirurg melden.

Dit thema is complex, want lipofilling van de borsten kan zelfs een reconstructiemogelijkheid zijn na een oncologische borstoperatie.Uw plastisch chirurg zal aan de hand van uw situatie het juiste advies geven.

Waar kan ik rekening mee houden als ik lipofilling wil?

Lipofilling borsten is voor iedereen anders. Je kunt deze vraag bespreken met Drs. Aganloo tijdens het eerste consult.

Waar je rekening mee kunt houden is bijvoorbeeld je medische voorgeschiedenis. Soms is een bloedtest nodig, of een radiologisch onderzoek van je borsten (bijv. echo-mammografie).

Verder is het heel belangrijk om tabakconsumptie minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen.  Hieronder vallen ook e-sigaretten en alle producten met nicotine.

Hoe zien mijn littekens eruit na lipofilling borsten?

Op plaatsen waar de arts vet wegzuigt (liposuctie), is het litteken een klein streepje van maximaal 5 millimeter.

Bij je borsten zijn de littekens van de vet-injecties (lipofilling) kleine streepjes van maximaal 3 millimeter onderin je borstplooi

Hoe kan ik mijn herstel na lipofilling borsten voorstellen?

  • Na een lipofilling ingreep kun je last hebben van een matige pijn en/of een beursgevoel aan de borsten en de regio’s waar we vet weggezogen (liposuctie gedaan) hebben.
  • Zwelling (=oedeem) en blauwe plekken vervagen na 3 weken, maar kunnen wel tot ongeveer 6 weken aanhouden.

Je kunt algemene vermoeidheid voelen tijdens de eerste week van je herstel. Het is noodzakelijk om je drukpak/drukkleding voor minimaal 6 weken 24 uur per dag te dragen. En om ongeveer 1 tot 2 weken te rusten van het werk. Het beoefenen van sport is voor de eerste maand verboden. Je mag wel vanaf de eerste dag na de operatie een halfuurtje wandelen.

Wat kan ik als eindresultaat verwachten bij lipofilling van de borsten?

Het eindresultaat van lipofilling van de borsten (dit houdt in het volume en de vorm van je borsten) is vanaf drie tot zes maanden na de operatie zichtbaar. Dit natuurlijke eindresultaat bedraagt tot 1 cupmaat groter.

In handen van Drs. Aganloo zijn vier van de vijf vrouwen positief verrast en tevreden na lipofilling van de borsten. Ze hebben een vollere buste gekregen én een beter figuur/mooiere verhoudingen van de rondingen.

Indien je meer volume in de borsten (groter dan 1 cupmaat) wenst, is een vervolgsessie vanaf 1 jaar na de operatie mogelijk.

Zoals hierboven uitgelegd, komt dit omdat per lipofilling sessie, 60 tot 70 procent van de geïnjecteerde vetcellen zal ingroeien en overleven. De overige 30 tot 40 procent van de vetcellen groeit niet vast in de borsten en wordt door het lichaam afgevoerd.

Wat gebeurt er na de lipofilling borsten als ik in gewicht aankom of afval?

Lipofilling van de borsten is een soort vettransplantatie. Het is een methode voor een definitieve borstvergroting omdat je eigen getransplanteerde vetcellen in je eigen lichaam in leven blijven.

Het zijn dus je eigen vetcellen, maar elders in je lichaam. Je vetcellen hebben een genetisch geheugen: ze passen zich aan bij veranderingen in je lichaam zoals bij gewichtsverlies (kleinere borsten) of gewichtstoename (grotere borsten).

We raden je aan om voor de operatie, maar ook na de operatie een stabiel gewicht/stabiele leefstijl te hebben. Zodat het resultaat van lipofilling van de borsten ook stabiel blijft.

Wat zijn de meest voorkomende operatieve risico’s bij lipofilling van de borsten?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen is dit een vraag die je plastisch uitgebreid met je zal bespreken op een eerste consult.

Gelukkig heeft lipofilling van de borsten een relatief laag risico op complicaties. Maar helaas ben je nooit immuun voor onvoorspelbare complicaties, ondanks dat er volgens de richtlijnen geopereerd wordt.

Je kunt de complicaties in 2 groepen delen:

Algemene complicaties:

  • Trombo-embolische risico's bijvoorbeeld een trombosebeen, flebitis, longembolie. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Infectie (aanzienlijk hoger kans indien je rookt).

Specifieke complicaties bij lipofilling borsten:

  • Een knobbeltjes ofwel een olieachtige cyste "cytosteatonecrose" als gevolg van onjuiste implantatie van de vetcellen. (Aanzienlijk hoger kans indien je rookt).
  • Risico op onvolkomenheden van het uiteindelijke resultaat: asymmetrie, overmatige resorptie, onvoldoende volume, onregelmatigheden.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.

VOEL JE MOOI

Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.