7 vaak gestelde vragen over een ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Hangende oogleden, wallen, vermoeide blik? Misschien heb je een ooglidcorrectie op het oog, maar zie je er een beetje tegenop. Om je gerust te stellen, beantwoorden we de 7 meest gestelde vragen.

 

  1. Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Dat een ooglidcorrectie veel pijn doet is een grote fabel. Zowel een boven- als onderooglidcorrectie is niet pijnlijk. De bovenooglidcorrectie is vaak onder lokale verdoving. Je hebt tijdens de hele operatie je ogen dicht. Sommige patiënten vallen in slaap, maar het grootste deel blijft wakker. Het kan een beetje vervelend voelen als de plastisch chirurg in de buurt van je ogen opereert. Maar verder voelt je alleen wat lichte druk op je oogleden.

De onderooglidcorrectie gebeurt meestal onder narcose. Je voelt helemaal niets en je krijgt niets mee van de operatie.

 

  1. Is een ooglidcorrectie een grote operatie?

Een ooglidcorrectie is voor jou, heel logisch, een grote operatie. Maar voor de plastisch chirurg is het een van de kleinste ingrepen. Een bovenooglidcorrectie duurt ongeveer een half uurtje. Een onderooglidcorrectie is iets uitgebreider en duurt anderhalf tot twee uur. Na de operatie kun je gewoon zien en zelf lopen. Je mag dan ook meteen naar huis. Zorg er wel voor dat iemand je begeleidt. Je kunt na de operatie niet zelfstandig wandelen, fietsen, rijden.

 

  1. Hoe lang heb ik blauwe ogen na een ooglidcorrectie?

Ben je bang dat je na de operatie weken over straat moet alsof je in de boksring hebt gestaan? Geen zorgen. Je herstel is een weekje goed zichtbaar door opgezwollen, blauwe ogen die soms wat gevoelig zijn. Daarna zie en voel je er al bijna niks meer van. Na een week is de zwelling en bloeduitstorting grotendeels afgenomen. Daarna zie en voel je er al bijna niks meer van. Probeer die eerste week je favoriete serie te bingen.

 

  1. Hoelang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie mooi?

Je hoeft echt niet bang te zijn dat je over vijf jaar weer in de operatiekamer ligt. Zowel een boven- als onderooglidcorrectie en daarmee jij, blijven zo’n tien tot vijftien jaar mooi. 

 

  1. Heeft een ooglidcorrectie invloed op mijn zicht?

Het is te begrijpen dat je letterlijk tegen de operatie opziet. Wees gerust: de operatie heeft geen invloed op je ogen. Alleen je oogleden gaan onder het mes. Je gaat er waarschijnlijk zelfs veel beter door zien als bijvoorbeeld je hangende, zware oogleden verdwijnen.

 

  1. Heb ik zichtbare littekens bij een ooglidcorrectie?

Drs. Aganloo verstopt de littekens in je natuurlijke plooien om ze zo onzichtbaar mogelijk te maken. Bespreek dit vooral tijdens een consult. Volg na de operatie alle hersteladviezen (zoals verzorging en niet roken) om de littekens zo mooi en onzichtbaar mogelijk te laten herstellen. 

 

  1. Mag ik op mijn zij slapen na een ooglidcorrectie?

Ja, je mag op je linker- en rechterzij slapen. Dit is geen probleem voor het herstel. Probeer de eerste week wat hoger te liggen met je hoofd. Gebruik bijvoorbeeld twee kussens. Dit zorgt ervoor dat je oogleden minder opzwellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *