Serieuze zaak: deze 9 bekende powervrouwen lieten hun implantaten verwijderen

Faya Laurens - powervrouwen lieten hun implantaten verwijderen

Steeds meer vrouwen vervangen of nemen afscheid van hun siliconen implantaten, omdat ze er niet meer blij mee zijn of na onverklaarbare fysieke klachten. Drs. Aganloo geeft uitleg over de explantatie van siliconen bil- en borstimplantaten.

 

Afgelopen week vertelde Melisa Schaufeli in een emotionele Instagrampost dat ze haar siliconen bilimplantaten heeft laten verwijderen. Melisa’s bilimplantaten, die ze vijf jaar had, bleken gescheurd. Ze kreeg klachten en wilde er zo snel mogelijk vanaf. “Ik was duizelig, had zenuwpijn, viel flauw en zat onder het eczeem”. Drie weken geleden gingen haar implantaten eruit. Melisa is nu aan het herstellen, maar voelt zich gelukkig stukken beter.  Aan LINDA liet ze weten dat ze ook haar borstimplantaten wil laten verwijderen: “Ik wil alles eruit hebben. Niks mag er meer in dat kapot kan gaan”.

 

Melisa is niet de enige sterke vrouw die haar implantaten liet verwijderen en er openlijk over sprak. Deze bekende (naast een heleboel onbekende) powervrouwen gingen Melisa voor:

 

Fajah Lourens

In 2021 postte Fajah Lourens een krachtige foto op Instagram. Ze liet trots haar lichaam zien, zonder haar beroemde grote borsten. De oprichtster van Mykillerbodymotivation.com liet haar siliconen borstimplantaten verwijderen omdat deze waren gaan lekken. “Gezondheid staat boven alles”. Dus weg ermee, besloot ze. “Ik heb geen grote borsten nodig om gezien te worden”.

 

Fajah kreeg veel vragen over wat ze precies had laten doen. Ze schreef er daarom een blog over. “Ik heb mijn implantaten laten verwijderen en mijn borsten een beetje laten liften. Daarnaast zijn mijn tepels verkleind en heb ik een litteken. Het litteken onder mijn borst valt helaas (nog) niet onder mijn borst. Ik weet ook niet of dat ooit zal gebeuren aangezien mijn borsten heel klein zijn”.

 

De fitnessgoeroe is een grote inspiratiebron voor vrouwen die onzeker zijn over hun borsten. Fajah had al toen ze klein was het gevoel dat ze haar grote borsten nodig had om gezien te worden. Maar dit heeft ze achter zich gelaten en daarom waren haar borsten ook niet meer nodig. “Ik ben dat kleine meisje gaan vertellen dat ze mooi is zoals ze is. Ook met haar eigen cupmaat”.

 

Doordat ze haar implantaten liet verwijderen past ze niet één bikini meer. Zelfs een driehoekje is te groot. “Ik heb echt helemaal geen borsten meer. Omdat het overschot aan vel is weggesneden hangt er ook niks, je zou mijn borsten kunnen vergelijken met die van een man nu. Ik heb tepels, that’s it”.

 

Toch wil ze zeggen dat ze zich niet onzeker voelt. “Sommige kleding zit minder mooi, maar ik heb toch het gevoel dat schoonheid meer met uitstraling te maken heeft. Natuurlijk zullen er mensen zijn die het niet mooi vinden, maar gelukkig heb ik niks te maken met de mening van een ander. Al moet ik wel toegeven dat de eerste paar keer in de sauna ongemakkelijk was”.

 

Fajah is nu helemaal aan haar nieuwe zelfbeeld gewend: “Ben oprecht blij en gelukkig met mijn keuze”. Ze heeft dan ook een wijze boodschap voor haar volgers: “Weet dat je altijd goed genoeg bent. Ook als je dat even niet zo voelt. Weet dat je ook zonder borsten een zelfverzekerde vrouw bent”.

 

Monica Geuze

Onlangs liet Monica Geuze haar siliconen borstimplantaten eruit halen omdat zij ze te groot vond. Monica verving ze voor kleinere implantaten. Lees hier meer over Monica en haar (ex-) siliconen implantaten.

 

Marijke Helwegen

“Lipjes getuit en borstjes vooruit”. Wie kent haar beroemde uitspraak niet? In 2019 gingen haar vergrootte borstjes er met spoed uit. Haar vijftien jaar oude siliconen borstimplantaten waren volgens Marijke “zo lek als een mandje” en “ontploft”. De inhoud kwam in haar borstholte en Marijke had geluk dat het werd ontdekt.

 

Sindsdien heeft ze siliconen borstimplantaten voorgoed vaarwelgezegd en gaat Marijke nu zoals ze zelf zegt: met lipjes getuit en “zo plat als een scholletje” de deur uit.

 

Zimra Geurts

Oud-playmate Zimra Geurts dacht dat ze een burn-out had. Maar na lang onderzoek bleken haar borstimplantaten de veroorzaker van haar klachten. Ze veroorzaakten het ASIA-syndroom. Hierdoor lag Zimra negen maanden in bed, waarvan ze zes maanden niet genoeg energie had om te kunnen praten.

 

Acht jaar vóór ze klachten kreeg, toen ze 19 jaar was, liet Zimra geruwde siliconenprotheses plaatsen in haar borsten. Ze deed dit omdat ze vond dat haar borsten al waren gaan ‘hangen’ door de gevolgen van eetstoornissen.

 

“Ik ben toen met al mijn zelfhaat naar de kliniek gegaan met de vraag over een borstlift of een verkleining. Omdat ik kleine borsten juist altijd zo mooi vond. Ook waren mijn borsten wat ongelijk en ik hoopte dat dit ook werd opgelost”. Ze vervolgt haar uitleg: “De chirurg stelde toen voor om ze liever op te laten vullen, dat zou er mooier uitzien. De één kreeg dan een grotere vulling dan de ander. Ik weet nog dat ik me daar een tijd ongemakkelijk over heb gevoeld. Het leek me raar dat er iets in mij werd gestopt, maar ben er toch voor gegaan”.

 

Er leek in eerste instantie niets mis met haar implantaten, maar toch werden ze preventief verwijderd in 2021.

 

Zimra plaatste in februari 2021 een foto van haar borsten na de explantatie. Ze vertelde daarbij haar uitgebreide verhaal. Ze liet weten dat er normaal bij zo’n zelfde operatie een borstlift gedaan wordt. Maar bij Zimra was dit onmogelijk. “Bij mij was dit een te groot risico, omdat ik in kritieke toestand verkeerde. En dus werd alleen het belangrijkste gedaan: de implantaten eruit!”.

 

Zimra luchtte in diezelfde Instagram-post ook haar hart. “Ik houd mijn hart vast om het feit dat ons überhaupt wordt aangeleerd dat borsten niet mogen hangen. Dat we niet goed genoeg zijn zoals we door de natuur zijn gemaakt”. Vooral Sociale Media maken haar onrustig. “Ik houd mijn hart vast voor de jeugd die opgroeit met Sociale Media en van alle kanten wordt bekogeld: je bent niet mooi genoeg, en precies dicteert hoe een ‘mooi uiterlijk’ er wel uitziet. En natuurlijk ook hoe je daaraan kunt komen. Hoe? Door allerlei onnatuurlijke, chemische, ongezonde rotzooi in onze lichamen te stoppen. Ik deed hier zelf aan mee”.

 

Ze vindt het fijn dat er op Sociale Media een andere beweging is gekomen die laat zien dat de natuur ware schoonheid dicteert. “Die prachtige reële beelden deelt van onze lichamen. En ik hoop dan ook heel erg dat deze beweging nog groter zal groeien”.

 

Ancilla van de leest

Extreem moe, pijnlijke tanden en heel vaak naar de wc moeten. Ancilla van de leest had een heleboel onverklaarbare klachten. Na jaren zoeken naar de oorzaak, kreeg ze een tip op Instagram: haar siliconen borstimplantaten. “Ik heb de ‘toxic bags’ onmiddellijk laten verwijderen”.

 

Ancilla droeg haar siliconen implantaten vijftien jaar lang. Het ex-model en voormalig lijsttrekker van de piratenpartij voelde zich direct beter toen haar borstimplantaten eruit waren. Haar droge huid verdween en ze had het niet meer continu koud.

 

Lize Korpershoek

Model en documentairemaker Lize Korpershoek deelde in 2020 een video op Instagram. Ze vertelt daarin openhartig dat ze haar siliconen borstimplantaten na vijf jaar heeft laten verwijderen. Ze deed dit wegens pijn in haar lichaam en chronische vermoeidheid.

 

Lize koos voor siliconen borstimplantaten in november 2015, toen ze model was en genoeg geld verdiende. Ze liet haar implantaten onder de borstspier plaatsen. Lize was vroeger veel gepest omdat ze weinig borsten had. “Ik dacht dat ik niet af was, dat mensen mij minder vrouw vonden”. Toen ze uiteindelijk nepborsten had vond ze haar problemen daarmee opgelost. “Ik dacht: check! Nu ben ik goed”.

 

Eigenlijk vond Lize haar borsten naakt helemaal niet mooi. Ze waren te “prontig” voor haar lijf. Maar met kleding aan stond alles haar ‘beter’. En toen kreeg ze pijn. Dit duurde jarenlang. Lize vertelt in haar video uitgebreid hoe dit proces verliep. In dezelfde post roept ze vrouwen op géén borstimplantaten te nemen: zelfs niet de implantaten met zoutoplossing, omdat ook die altijd een siliconen omhulsel hebben.

 

“Anderhalf jaar geleden hadden ik en mijn nepborsten dit filmpje totaal genegeerd, want ik had helemaal geen zin om te horen dat mijn fantastische siliconen tetten een enorm slecht idee waren geweest”.

 

Ze sluit af met het doel van haar video: “Toch hoop ik hiermee mensen te bereiken die niet snappen waar die opstapeling van vreemde klachten vandaan komt, en mensen die siliconen in hun lichaam willen plempen nog een keertje na te laten denken”.

 

Jamie Crafoord

Jamie Crafoord is 22 als ze volop in haar leven staat: ze doet modellenwerk, presentatieklussen en influencerjobs. Ze besluit siliconen borstprotheses te nemen, maar deze gaan lekken en ze wordt ziek.

 

In haar boek Calm your tits schrijft ze hoe ze als gevolg hiervan pas 26 was, maar leefde als een “bejaarde”. Ze moest op haar dieptepunt met alles geholpen worden.

 

Inmiddels zijn de implantaten eruit. In 2020 heeft Jamie het online platform Calm your tits (@calmyour.tits) opgericht om aandacht te vragen voor breast implant illness.

 

“Mijn protheses bleken in Amerika al teruggeroepen en verboden te zijn. Daar heb ik nog nooit een melding van gehad en heb nog veel te lang met afgekeurde protheses rondgelopen die me harstikke ziek maakten. Ik weet dat er nog veel meer vrouwen zijn die daarmee te maken hebben”.

 

Op haar platform calmyourtits.nl vind je een mini-documentaire van Jamie over haar ervaring. Zo probeert ze vrouwen te weerhouden dezelfde fout te maken, vertelde ze aan LINDA.meiden. “Nu mijn implantaten eruit zijn denk ik ook echt: ‘Jeetje ik heb zulke prachtige tietjes van mezelf. Dit past bij wie ik ben. Ik vind mezelf prachtig”. Daarom wil ze alle meiden die overwegen een borstvergroting te doen laten weten: je bent mooi zoals je bent.

 

Dionne Slagter

Zangeres en YouTuber Dionne Slagter werkte een jaar lang aan haar bekende documentaire: ‘Moordtieten’. In de documentaire onderzocht ze de gevaren van siliconen borstprotheses. 8 Jaar eerder koos ze voor een borstvergroting na een onzekere periode vol pesterijen en anorexia. Dionne deed het om eindelijk vrouwelijke vormen te hebben.

 

”Ik werd plank genoemd en was het meisje met twee ruggen.” Al deze beledigingen maakten haar steeds onzekerder, totdat ze besloot van haar onzekerheid af te komen door middel van borstimplantaten. ”Dat was echt een moment dat ik dacht: eindelijk heb ik ze ook”, vertelt ze in de documentaire.

 

“Ik ‘kocht’ mijn vrouwelijkheid hiermee en ben altijd ontzettend blij en tevreden geweest met deze keuze”. Ze begon sceptisch aan haar docu, maar het bleek een enorme rollercoaster te zijn.

 

Dionne betaalde ruim 4000 euro voor haar nieuwe borsten. Maar na het bekijken van vele verontrustende filmpjes over alles wat er mis kan gaan met je implantaten besloot ze haar ingreep verder te onderzoeken.

 

”Ons werd verteld dat het de beste protheses waren op de markt en dat ze levenslang mee zouden gaan”.

 

Maar een vriendin van Dionne zocht de naam van de implantaten op en kwam tot een schokkende ontdekking: vanaf april 2019 worden de implantaten van het merk op advies van de overheid niet meer gebruikt in Nederland. Dit in verband met een verhoogd risico op lymfeklierkanker. Bij het horen van het nieuws werd Dionne erg emotioneel: ”Ik wil mijn vrouwelijkheid niet inleveren.”

 

Tijdens de documentaire blijkt dat er een grote hoeveelheid aan siliconen in Dionne’s lichaam lekte. Haar eerste reactie was dan ook: ”Dit is echt klote.” Haar moeder adviseerde haar direct om de implantaten te laten verwijderen. Maar Dionne vond dit zelf ”makkelijker gezegd dan gedaan.”

 

Ze wil ze niet zomaar verwijderen: ”Ik wil mij niet meer voelen als de onzekere meid van vroeger.’ Als ik dit allemaal had geweten had ik nooit siliconen borstimplantaten genomen, maar ik moet eerlijk zijn. Ik ben tevreden met mijn borsten en ik wil echt niet meer terug naar het onzekere meisje dat ik jaren geleden achter me liet”.

 

Op Instagram zegt ze dat ze hoopt dat inmiddels alle risico’s worden doorgelopen bij een intake bij de plastisch chirurg omdat dit bij haar niet het geval was.

 

“Wat ik ontzettend kwalijk vind, is hoe de plastisch chirurg er destijds mee is omgegaan. Je over die streep trekken en de laatste twijfel wegnemen zonder erbij te vermelden dat ze lekken of zweten. Ze zouden de Ferrari ’s onder de siliconen plaatsen en ze waren niet kapot te krijgen (inclusief demonstratie)”.

 

In haar openhartige post gaat ze verder: “Destijds is zelfs aangeven dat de protheses levenslang mee zouden gaan (wel even elke 10 jaar op controle) en ik wellicht rond m’n 50e ze zou moeten laten vervangen. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als ik die dingen nog 20 jaar had laten zitten. Dit was hun advies in 2013”.

 

Uiteindelijk maakt Dionne (tijdelijk) de keuze om haar siliconen implantaten te wisselen naar zoutwaterimplantaten.

 

Herken jij je in bovenstaande verhalen? Drs. Aganloo van Labelle vindt het superbelangrijk dat je serieus wordt genomen en legt uit wat je in dat geval kunt doen.

 

Ik heb onverklaarbare klachten en ik denk dat dit komt door mijn siliconen borstimplantaten. Wat kan ik doen?

“Het is heel belangrijk dat je klachten erkend worden. Het is ingewikkeld om aan te tonen of klachten daadwerkelijk veroorzaakt worden door prothesen. Momenteel zijn er geen sterke wetenschappelijke bewijzen zijn die dit kunnen onderbouwen. Maar de klachten zijn er wél zijn en het is superbelangrijk dat er iets aan gedaan wordt.

Ik zie dat vrouwen opknappen na een explantatie. Gelukkig hebben de meeste vrouwen met siliconen implantaten nergens last van. Maar dat een deel wel klachten heeft of krijgt, kunnen we niet negeren”.

 

Ik heb siliconen borstimplantaten, maar geen klachten. Moet ik me zorgen maken?

 “Als je geen klachten hebt, hoef je geen zorgen te maken. Maar laat je wel regelmatig bij je plastisch chirurg onderzoeken: jaarlijks of om de twee jaar is voldoende.

De huidige generatie siliconen borstimplantaten zijn internationaal (FDA) en nationaal uitgebreid bestudeerd en veilig bevonden.

 

Veel vrouwen ondergaan elk jaar met succes een borstvergroting met siliconengel-implantaten. Maar zoals bij alle implantaten zijn er risico’s verbonden aan borstimplantaten. Je plastisch chirurg zal je altijd persoonlijk informeren over de risico’s tijdens het consult. Maar je doet er zelf goed aan om deze chirurgische bijsluiter voor patiënten die een operatie willen ondergaan waarbij siliconen borstimplantaten worden gebruikt te lezen als voorbereiding op het consult bij je plastisch chirurg of bij mij bij Labelle”.

 

Als je nu toch per se grotere borsten wilt, wat dan?

 “Wil je liever geen borstimplantaten (meer) in je lichaam, maar wel wat vollere borsten? Overweeg dan lipofilling borsten. Ik ben zelf een groot voorstander van een natuurlijke borstvergroting met eigen vet: ook wel lipofilling genoemd.

Ik heb me gespecialiseerd in deze plastische chirurgische ingreep om je borsten te vergroten met je eigen lichaamsvet. (Daar lees je hier meer over). Je kan hiermee ook deels het volume corrigeren na het verwijderen van borstimplantaten zodat je niet helemaal plat bent. Het eigen vet wordt door middel van liposuctie weggehaald vanuit bijvoorbeeld je buik- en flankregio en daarna geïnjecteerd in het borstgebied.

 

Denk je na over een borstvergroting? Of wil je liever je implantanten verwijderen en is lipofilling borsten je onbekend?

Leer hier alvast verder over lipofilling borsten. Of boek een vrijblijvend consult bij me. Ik zal je volledig, eerlijk en persoonlijk adviseren.

 

Voel je mooi!

K. Aganloo

Plastisch chirurg

(BIG-nummer: 19912325401)

 

#plastischechirurgie #plastischchirurg #draganloo #bilvergroting #borstvergroting #bilimplantaten #borstimplantaten #siliconenimplantaten #siliconenbilimplantaten #explantatie #explant #breastimplantremoval #selflove #mkbm #calmyourtits #Bll #breastimplantillness #schoonheid #beauty #beautiful #powervrouwen #normalizenormalbodies #normalizenormalbreasts #eerlijkefoto #voeljemooi #natuurlijkmooi #natuurlijkeschoonheid #selflove #zelfvertrouwen #zelfverzekerd #mooi #jebentgoedzoalsjebent #jebentmooi #jebentmooizoalsjebent #explantday #smallboobspositivity #bodyacceptance

 

Bronnen: Instagramaccounts, NOS, NPOstart.nl, Volkskrant, LlNDA.nl, LINDA.meiden, mykillerbodymotivation.com, fayaofficial.com, calmyourtits.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *