EMIDJ-Lena wil het vet van haar 2 BBL’S verwijderen. Hoe dan?

BBL EMIDJ-Lena

Na haar tweede BBL-operatie vond Lena (24) haar kont meteen “al veel te groot”. Aan VROUW vertelt ze nu dat ze het vet uit haar billen wil laten halen. “Ik heb echt spijt”. Drs. Aganloo geeft antwoord op de vraag: hoe wordt het ingespoten vet van een BBL verwijderd?

 

Sinds Ex On The Beach kennen we Lena allemaal. Afgelopen seizoen was ze ook in Echte Meisjes in de Jungle van de bilpartij. In het oerwoud viel ze regelmatig op haar grote billen. Daar werd flink om gelachen: Lena en haar butt waren trending topic op sociale media.

 

Want waarom viel Lena om de haverklap op haar billen? De meeste kijkers speculeerden dat het kwam door haar BBL. En ook zelf grapte Lena dat haar borsten en billen haar verhoudingen en evenwicht uit balans maakten.

 

In een YouTube video van Spot On vertelt ze echter heel serieus over haar BBL tijdens een interview. En ook al lacht ze het ernstige onderwerp nog steeds een beetje weg, haar boodschap is duidelijk: ze heeft heel veel spijt van haar operaties. “Ik kan geen normale kleren aan want alles is ordinair, ik voel me echt zwaarder en mijn heupen en kont steken net wat uit waardoor ik niet goed in evenwicht ben en steeds val. Waarom ben ik begonnen aan opereren. Waarom?”

 

Het antwoord op die vraag, heeft ze zelf: “Ik was heel tevreden hoe ik eruitzag. Ik was niet zo beïnvloed door sociale media en mensen om me heen die er goed uitzagen. Ik was heel blij met m’n lichaam, totdat ik dit wereldje in kwam en alleen maar vrouwen met grote billen en volle borsten zag. Toen wilde ik dat ook allemaal hebben.”

 

Toen ze een aanbod kreeg van een organisatie om een operatie te ondergaan, ging ze er dan ook op in. Want ze wilde best graag wat meer heupen, die ze niet kreeg door te sporten. Ze stemde in met de samenwerking en kreeg een gratis BBL. Na die eerste BBL was Lena nog steeds zeer tevreden met haar figuur, vertelt ze in Spot On. “Maar daarna kon ik niet meer stoppen met operaties”.

 

Lena koos voor een tweede BBL om haar figuur te corrigeren nadat ze veel was aangekomen. Binnen twee jaar liet ze haar billen twee keer vergroten met een BBL en tussendoor kreeg ze nog een borstvergroting. Maar ze is helemaal niet tevreden. “Ik wil nu altijd mijn lichaam bedekken. Ik ben onzeker over mijn lichaam en vooral over mijn buik. Daar heeft de arts vet weggehaald. Mijn huid is na de liposuctie niet mooi gehecht aan mijn lichaam waardoor ik bobbels en rare vormen heb. En mijn heupen en billen zijn veel te groot”.

 

Ze wil af van die grote billen en heupen, vertelt ze aan VROUW magazine en eerder al bij Jinek. “Tijdens de tweede BBL hebben te veel vet teruggezet op mijn achterste en heupen”, zegt ze in het interview. “Ik wil nu weer vet laten weghalen, want het eerste wat ik zie als ik in de spiegel kijk zijn mijn rondingen”.

 

En nu? Wat kan Lena doen om haar BBL ongedaan te maken? Drs. Aganloo bespreekt de situatie van Lena.

 

Hoe kan het dat de BBL van Lena zo groot is uitgevallen waardoor ze nu spijt heeft? 

 

Lena vertelde in de interview-video met Spot On dat ze haar billen na haar tweede BBL-operatie meteen al veel te groot vond en dat ze spijt heeft. Ik ken de situatie van Lena niet en ik heb haar BBL-resultaten niet van dichtbij gezien en beoordeeld. In sommige gevallen kunnen patiënten een BBL-procedure ondergaan en niet (helemaal) tevreden zijn met het resultaat. Ik benadruk altijd: doe goed onderzoek en stel alle vragen die je hebt aan je plastisch chirurg. Ik doe wel BBL-operaties, maar adviseer ze niet.

Er kunnen bij Lena verschillende ‘oorzaken’ zijn, waardoor haar billen en heupen uit proportie zijn. Nogmaals, het is speculeren, want ik ken haar precieze situatie niet en heb haar lichaam niet gezien.

 

Ten eerste: binnen de esthetische chirurgie is de visie van je behandelend plastisch chirurg even belangrijk als die van je zelf. Elke persoon heeft en bepaalde beeld van wat mooi is. Het is belangrijk op te merken dat esthetische chirurgie, net als kunst, subjectief is en dat schoonheid in het oog van de toeschouwer ligt. Wat voor de ene persoon aantrekkelijk is, kan voor de andere persoon onaantrekkelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat je naar een plastisch chirurg gaat met hetzelfde schoonheidsideaal.

 

Ten tweede: gewoonlijk verlies je na verloop van tijd wat volume na een BBL. Daarna wordt het volume stabiel. Soms is mogelijk dat er meer lipofilling behandelingen nodig zijn om je gewenste resultaat te bereiken. Lena heeft een tweede BBL ondergaan omdat ze veel in gewicht was toegenomen na haar eerste BBL. Ze wilde haar verhoudingen met een tweede BBL corrigeren, vertelde ze in de YouTube-video.

Als je veel aankomt na een BBL, kom je vooral veel aan in het gedeelte waar de nieuwe vetcellen zijn getransporteerd. En je komt minder aan in het gedeelte van je lijf waar je liposuctie hebt gehad: daar zijn namelijk minder vetcellen overgebleven: er kan daar dus minder vet opgeslagen worden en in de billen juist veel meer.

 

Het komt zelden voor dat als je een ‘aanzienlijke’ gewichtstoename ervaart, het overgedragen vet zo in volume toeneemt, dat het een ongewenst uiterlijk veroorzaakt. Maar het kan wel. En dat zien we nu bij Lena. Als veel van de vetcellen uit haar buikregio naar haar billen zijn getransplanteerd, dan zijn er in haar billen (en heupen) veel meer vetcellen aanwezig die ongelijk met de rest van haar lichaam groot kunnen worden als ze veel aankomt in gewicht. Dit zie je terug in haar grote billen en heupen.

 

Wat kan Lena nu doen? Bestaat er een operatie om haar twee BBL’s ongedaan te maken?

 

Het is mogelijk om vet te laten verwijderen uit je billen na een Brazilian Butt Lift.  Dit kan nodig zijn als je niet tevreden bent met het uiteindelijke resultaat. Het verwijderen van vet uit de billen na een BBL wordt ook wel een “revision BBL” genoemd.

Tijdens een herziene BBL probeert je plastisch chirurg eerst al het littekenweefsel of necrotisch vet (dode vetcellen) dat tijdens de eerste operatie is ontstaan, te verwijderen. Eventueel kan er vervolgens met behulp van liposuctie opnieuw vet uit het lichaam van de patiënt worden gehaald om rimpelingen, oneffenheden en inhammen die zijn ontstaan tijdens liposuctie, te corrigeren en je billen een natuurlijke vorm te geven en zo glad mogelijk te maken.

 

Bij een revision BBL is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en te voorkomen dat er te veel vet wordt verwijderd, waardoor er weer een onnatuurlijke uitstraling kan ontstaan. De plastisch chirurg zal zorgvuldig beoordelen hoeveel vet er kan worden verwijderd uit de billen terwijl de contouren en de natuurlijke uitstraling worden behouden. De procedure kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, maar ik adviseer algehele anesthesie.

 

Na de operatie zal je opnieuw een herstelperiode moeten ondergaan met een minder streng regime als een BBL. Een essentieel onderdeel hiervan zijn massages uitgevoerd door een professionele masseur of fysiotherapeut die ervaring heeft met postoperatieve massages. Ze kunnen de billen en dijen op een speciale wijze masseren om de doorbloeding en de lymfedrainage te verbeteren. Dit bevordert de genezing en kan het uiteindelijke resultaat van de ingreep verbeteren, zwellingen en kneuzingen verminderen, het herstel versnellen en de huid verstevigen.

 

Is een revision BBL gevaarlijk?

 

Een revision Brazilian Butt Lift is in principe niet gevaarlijker dan een gewone BBL, maar het is wel een complexere procedure. Het verwijderen van vet uit de billen na een BBL vereist een zorgvuldige benadering. Je plastisch chirurg moet rekening houden met verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid vet die moet worden verwijderd, de kwaliteit van de huid en de contouren van de billen.

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de planning en uitvoering van de operatie, zodat het gewenste resultaat kan worden bereikt zonder nadelige effecten op je gezondheid. En vergeet vooral niet: esthetische chirurgie is, net als kunst, een kwestie van smaak. Er zijn diverse plastisch chirurgen. Kies een plastisch chirurg met ongeveer eenzelfde visie qua schoonheid als die van jezelf.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat elke chirurgische ingreep, dus ook een revision BBL, risico’s met zich meebrengt.

 

Het gevaarlijkste risico bij een Brazilian Butt Lift is een vetembolie. Dit is gelukkig een zeer zeldzame, maar ernstige complicatie waarbij vet dat tijdens de ingreep wordt geïnjecteerd in een bloedvat terechtkomt en zich door het lichaam verspreidt, waardoor de bloedtoevoer naar andere organen wordt belemmerd. Als het vet de longen bereikt, kan dit leiden tot een levensbedreigende situatie en zelfs tot overlijden.

 

Kun je zelf afvallen om een BBL ongedaan te maken?

 

Het resultaat van BBL is blijvend als er na de BBL-ingreep voldoende vetcellen in leven zijn gebleven en zijn ingegroeid. De overleving van de getransplanteerde vetcellen hangt af van verschillende factoren, zoals de techniek die wordt gebruikt bij de ingreep, de kwaliteit van het vet en het zuiveringsproces voordat het wordt geïnjecteerd.

 

Het is mogelijk om het geïnjecteerde vet weer te verliezen als er grote veranderingen optreden in je leefstijl, lichaamsgewicht en/of je lichaamssamenstelling.

 

Maar het is niet mogelijk om alleen bij de billen af te vallen. Wanneer je gewicht verliest, verlies je gewicht over je hele lichaam en niet alleen op specifieke delen. Je lichaam slaat vet op verschillende plaatsen op, afhankelijk van je genetische aanleg en hormonale factoren. Voor sommige mensen is de opslag van vet rond de billen en dijen, terwijl een ander het vet juist op de buik opslaat. Bij afvallen werkt het net zo. De een verliest makkelijker vet op de buik en een ander op de heupen.

 

Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat je niet gaat crash diëten, maar dat je een gezond voedingspatroon aanneemt, beweegt en sport. Met bepaalde oefeningen kun je wel bepaalde regio’s zoals je billen trainen. Dit kan leiden tot vermindering van het totale lichaamsvet, inclusief vet op de billen. Maar het is niet mogelijk om het vetverlies te beperken tot alleen je BBL-billen.

 

Zorgt een BBL eigenlijk altijd voor hele grote billen?

 

Het resultaat van een BBL varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid vet die beschikbaar is om te worden geoogst en geïnjecteerd, de kwaliteit van het vetweefsel, de individuele anatomie en lichaamsvormen, de vaardigheid en ervaring van de plastisch chirurg.

 

Hoewel sommige mensen na een BBL een aanzienlijke toename in de grootte en vorm van hun billen kunnen ervaren, is het belangrijk om te onthouden dat het resultaat niet altijd kan worden gegarandeerd en dat het belangrijk is om realistische en natuurlijke verwachtingen te hebben.

 

Ik heb ‘voorbeeldbillen’ van iemand anders. Kan de plastisch chirurg deze bij mij namaken?

 

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de billen van beroemdheden, zoals Kim Kardashian, vaak worden bewerkt en gefotografeerd onder gunstige omstandigheden om een zo goed mogelijk uiterlijk te creëren. Het is onwaarschijnlijk dat iemand na een BBL exact hetzelfde resultaat kan bereiken als een beroemdheid, omdat hun anatomie en lichaamsvorm uniek zijn. Elk lichaam verschilt, als gevolg van je unieke huid, vetophopingen, botstructuur en spiertonus.

 

Om realistische verwachtingen te hebben en het best mogelijke en geschikte resultaat voor jou te behalen, is het belangrijk om openlijk te communiceren met een kundig plastisch chirurg over je wensen, doelen en verwachtingen van de BBL.

 

En dan nog even die laatste, toch wel prangende vraag:

 

Kun je echt omvallen als je te grote BBL-billen hebt? Zoals bij Lena gebeurde in Echte Meisjes in de Jungle?

 

Ja, het is inderdaad mogelijk dat je lichaam blijvend uit balans raakt na een Brazilian Butt Lift omdat de verhoudingen niet meer natuurlijk zijn, maar dit is zeer zeldzaam. Als er te veel vet wordt geïnjecteerd in je billen, kan dit leiden tot een ongelijkmatige verdeling van het vetweefsel in het lichaam, waardoor het lichaam door overbelasting permanent uit balans raakt. Dit kan lichamelijke klachten geven zoals rugpijn, pijn in de benen en ook een verhoogd risico op vallen.

 

Als je na een BBL blijvende klachten hebt, zoals het regelmatig verliezen van je evenwicht, is het belangrijk om dit met je arts te bespreken en verdere medische evaluatie te ondergaan om de oorzaak van de klachten vast te stellen. In de meeste gevallen zijn de klachten echter tijdelijk en verdwijnen ze naarmate het lichaam zich aanpast aan je nieuwe (ver)houding.

 

Labelle hoopt dat Lena, die sowieso altijd mooi is, zichzelf binnenkort ook weer mooi voelt.

 

Voel je mooi bij Labelle. Boek hier een consult bij Drs. Aganloo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *