Borstvergroting met implantaten
Wat is Borstvergroting met siliconen borstimplantaten?
Een borstvergroting met siliconen borstimplantaten is een populaire esthetische ingreep. Maar waarom is deze ingreep eigenlijk zo populair?
Veel vrouwen voelen zich vrouwelijk en mooi met volle, stevige borsten. Een borstvergroting met borstimplantaten kan dit bereiken.
Misschien heb je kleine borsten en verlang je naar een grotere bh-maat. Misschien heb je grote borsten, maar zie je ze graag voller of steviger. Een andere reden kan zijn dat je asymmetrische borsten hebt en het verschil wil je corrigeren. Of je borsten zijn veranderd. Door bijvoorbeeld gewichtsverlies, leeftijd of zwangerschap (met borstvoeding). Je borsten zijn gaan hangen, slapper en/of hun volume kwijt en dit wil je graag herstellen.
Drs. Aganloo kan je adviseren en helpen om je borsten zo mooi te maken, dat je je weer mooi en vrouwelijk voelt. Jullie bespreken de vorm en maat. Samen kunnen jullie ook beslissen of het verstandig is om een verschil/asymmetrie te corrigeren. En indien van toepassing wordt een borstlift bij de vergroting overwogen. Al je vragen worden uitgebreid besproken, zodat je een bewuste beslissing neemt.
Drs. Aganloo zal altijd een eerlijk advies geven. Zo zal hij je ook inlichten als hij denkt dat een andere methode beter bij je past. Zoals lipofilling: een borstvergroting met eigen vet of enkel een borstlift.
Drs. Aganloo is gespecialiseerd in borstchirurgie. Hij heeft zijn masteropleiding in borstchirurgie afgerond in Barcelona aan Universitat Autònoma de Barcelona. Drs. Aganloo voert al vele jaren succesvol de modernste en meest geavanceerde borstcorrectietechnieken uit. Boek voor persoonlijk advies een vrijblijvend consult.Â
Borstvergroting in een oogopslag
Operatieduur
1 - 1,5 uur
Verlof van werk
3 weken
Opnameduur
Dagopname
Douche
Na 5 dagen
Rustige inspanning
Na 1 dag
Sporten
Na 6 weken
Bh
6 weken
Seksuele activiteit
Na 4 - 6 weken
Op je rug slapen
2 - 3 weken
Volledig herstel
6 weken
Autorijden
Na 1 week
Reizen
Na 6 weken
Voor & Na afbeelding
Borstvergroting met siliconen FAQs
Waar zijn borstimplantaten van gemaakt?
Waar zijn borstimplantaten van gemaakt?
Om de juiste borstimplantaten te kiezen, is het fijn om te weten dat er twee soorten borstimplantaten zijn: borstimplantaten met daarin een zoutoplossing (water) en borstimplantaten gevuld met siliconengel (PDMS-elastomeer (poly-dimethylsiloxaan). De vulling is dus anders, maar het omhulsel is hetzelfde. Deze buitenste laag noem je de schil of de envelop-laag. Hij is gemaakt van een PDMS-elastomeer (poly-dimethylsiloxaan). Dit materiaal behoort tot de groep van siliconen. Bijna alle borstimplantaten die plastisch chirurgen gebruiken, hebben deze siliconen schil-laag. Siliconen zijn hypoallergeen. Dit betekent dat siliconen een hele lage kans hebben op allergische reacties. Dat is ook de redenen dat zoveel haar- en huidverzorgingsproducten siliconen bevatten.
Â
In Europa gebruiken plastisch chirurgen vooral borstimplantaten met een siliconen-envelop met daarin de siliconengelvulling. De kans is groot dat ook jij een siliconen borstimplantaat met zowel een siliconengelvulling als een siliconen buitenste laag hebt of krijgt. Beiden van PDMS-elastomeer.
Â
Labelle gebruikt enkel siliconen borstimplantaten die aan alle Nederlandse en Internationale veiligheidsnormen voldoen. Verderop in dit artikel lees je meer over de veiligheid van siliconen borstimplantaten.
Rond of druppelvormige siliconen borstimplantaten?
Rond of druppelvormige siliconen borstimplantaten?
Naast verschillen in het materiaal, zijn er ook verschillen in de vorm van siliconen borstimplantaten. Je hebt de keuze tussen rondvormige implantaten en anatomische (druppelvormige) implantaten. Anatomisch betekent feitelijk: zoals de natuurlijke vorm van je borsten.
Â
Maar hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Om de juiste vorm te kiezen, onderzoekt Drs. Aganloo je borsten tijdens het consult. En bespreekt hij je wensen. Wil je grote borsten of zo natuurlijk mogelijk? Wil je stevige ronde borsten of een subtiele, natuurlijke borstvorm? Daarna pas je verschillende pasprotheses in je eigen bh. Je past verschillende maten, tot je de mooiste maat voor jou hebt gevonden. Zo krijg je een beeld van hoe groot je borsten er na de operatie uit komen te zien.
Â
In theorie geven ronde implantaten volheid aan zowel de onder- en bovenkant (pool) van je borsten. Terwijl anatomische implantaten vanwege hun druppelvorm meer volheid geven aan alleen de onderpool (onderkant). Hierdoor zijn druppelvormige implantaten kleiner in volume. Dit is natuurkundig: er zit minder vulling in dan in een rondgevuld implantaat.
Â
Afhankelijk van de vorm van je eigen borsten en je wensen, kies je samen Drs. Aganloo het juiste implantaat.
Zijn siliconen borstimplantaten veilig?
Zijn siliconen borstimplantaten veilig?
Ja, plastisch chirurgen zouden anders niet dagelijks borstvergrotingen doen met siliconen borstimplantaten. Maar dit antwoord heeft wat meer uitleg nodig:
Toen in 1962 borstimplantaten met siliconengel werden geïntroduceerd, werden ze meteen populair tot de jaren ’90. Hierna beweerden veel patiënten dat ze immunologische klachten hadden. Zoals lupus, reumatoïde artritis, fibromyalgie en andere klachten. Sommige vrouwen vertelden dat hun symptomen verdwenen nadat de implantaten waren verwijderd.
De Food and Drug Administration (FDA), het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, heeft de kwestie onderzocht. Geen enkel onderzoek toonde een stevig verband. Toch werd het gebruik van borstimplantaten met siliconengel in 1992 beperkt tot vrouwen die een reconstructie wilden ondergaan na borstkanker. Vrouwen die een borstvergroting wilden in Amerika, moesten borstimplantaten met een zoutoplossing nemen. Dit advies duurde 14 jaar.
In 2006, na herbeoordeling en verder onderzoek, werd er geen verband tussen siliconengelimplantaten en klachten aangetoond. De FDA keurde het plaatsen van bepaalde siliconengelborstimplantaten toen goed.
Sinds de introductie van siliconengelborstimplantaten in 1962, zijn de buitenkant en de binnenkant van de implantaten continu verbeterd. Deze afgelopen 60 jaar hebben een zesde generatie siliconengelborstimplantaten opgeleverd. Het zijn veiligere en beter borstimplantaten geworden. Dankzijn innovaties met betrekking tot het oppervlak van het implantaat, een meer resistente buitenste laag en een betere siliconenengel-vulling.
De huidige generatie siliconen borstimplantaten zijn internationaal (FDA) en nationaal uitgebreid bestudeerd en veilig bevonden.
Veel vrouwen ondergaan elk jaar met succes een borstvergroting met siliconengelimplantaten. Maar zoals bij alle implantaten zijn er risico's verbonden aan borstimplantaten. Je plastisch chirurg zal je altijd persoonlijk informeren over de risico’s tijdens het consult. Maar je doet er zelf goed aan om dit chirurgische bijsluiter voor patiënten die een operatie willen ondergaan waarbij siliconen borst-implantaten worden gebruikt te lezen als voorbereiding op het consult bij Drs. Aganloo.
Welke incisies zijn mogelijk voor het inbrengen van siliconen borstimplantaten?
Welke incisies zijn mogelijk voor het inbrengen van siliconen borstimplantaten?
Bij een borstvergroting zonder gelijktijdige borstlift komen de insnijdingen in de meeste gevallen in de borstplooi. Het litteken in de borstplooi vervaagt na een tijdje en is nauwelijks meer te zien. Tijdens het vooronderzoek bepaal je samen met Drs. Aganloo welke techniek zinvol is voor je borstvergroting. De volgende opties zijn mogelijk:
Â
- Incisie in de onderborstplooi (inframammair)
Dit is de plaats waar Drs. Aganloo het litteken het meest zet. Een huidincisie in de onderste borstplooi geeft een goed overzicht en maakt het mogelijk de borstimplantaten nauwkeurig te positioneren. De incisie in de onderste borstplooi is zacht voor het weefsel en wordt later bedekt door de borst. Deze techniek is bijzonder geschikt voor kleine en zeer stevige borsten. - Incisie in de oksel (transaxillair)
Door de transaxillaire huidsnee in de oksel kan het litteken ook onopvallend worden gepositioneerd en wordt het klierweefsel in de borst beschermd. - Incisie rond de tepelhof (periareolair/perimamilair)
Bij toegang via de tepelhof is de incisie in een halve cirkel onder de tepel of in een cirkel rond de tepelhof. Dit wordt gebruikt bij een borstlift of bij gebruik van kleinere implantaten. Als de incisies vervagen, zijn de littekens ook hier nauwelijks zichtbaar.
Â
Een "snijvrij" alternatief is een borstvergroting met je eigen vet (lipofilling). Dit is geschikt voor een meer subtiele vergroting van ongeveer één cupmaat.
Waar kunnen implantaten worden geplaatst?
Waar kunnen implantaten worden geplaatst?
Bij een borstvergroting worden de implantaten over de borstspier (subglandulair), onder de borstspier (submusculair) of slechts gedeeltelijk onder de borstspier (dual-plane) geplaatst.
Wat is dual plane, subglandulair of submusculair?
Wat is dual plane, subglandulair of submusculair?
Misschien heb je wel eens gelezen over dual plane of gehoord over implantaten achter of voor de borstspier, maar weet je niet precies wat het inhoudt. We leggen de verschillende opties voor je uit.
Â
- Dual plane techniek
Bij een dual-plane wordt het bovenste gedeelte van het implantaat onder de borstspier geplaatst, terwijl de onderste helft van het implantaat direct onder de borstklier zit. Hierdoor is het is niet helemaal 'onder de spier' of 'over de spier', maar een combinatie van beide.
Â
- Subglandulaire techniek
Bij de subglandulaire variant ligt het implantaat tussen de borstklier en de borstspier. Het grote voordeel van deze implantaatpositie is de relatief lage pijn en de kortere genezingsfase. Echter, bij zeer slanke vrouwen met weinig borstklier, kan de overgang van het implantaat naar het borstweefsel zichtbaar worden en kan de borst daardoor onnatuurlijk lijken.
Â
- Submusculaire techniek
Bij de submusculaire variant wordt het implantaat volledig onder de borstspier geplaatst. Dit is zeer geschikt voor slanke vrouwen met kleine borsten en weinig vet- en klierweefsel. Het implantaat verdwijnt volledig onder de spier waardoor het van buitenaf niet zichtbaar is en niet of nauwelijks voelbaar is. De houding is ook zeer geschikt voor sporters, omdat de spier het implantaat een stevig houvast geeft zodat het de beweging niet belemmert. Omdat de ruimte onder de borstspier echter beperkt is, is de grootte van de implantaten ook beperkt.
Wat is de procedure voor borstvergroting bij Labelle?
Wat is de procedure voor borstvergroting bij Labelle?
Stel je overweegt een borstvergroting met siliconen borstimplantaten. Wat is dan de eerste stap? Alles begint met het eerste consult. Dit is een vrijblijvend gesprek waar Drs. Aganloo je wensen analyseert en een eerlijk advies volgt.
Â
Het advies van Drs. Aganloo houdt in dat je na een gezamenlijk overleg weet hoe groot een implantaat wordt, welke vorm het heeft, waar het geplaatst wordt ten opzichte van de spier en de locatie van het litteken. Eventueel bespreekt hij ook of de borstvergroting eventueel gecombineerd kan worden met een borstlift.
Â
Je past hierna verschillende pasprotheses in je bh, zodat je een beeld krijgt van de vorm en grootte van je nieuwe cupmaat. Zo krijg je een beeld hoe het resultaat er ongeveer uit zal komen te zien.
Â
Op de dag van de ingreep kom je met een lege maag naar de kliniek. Het anesthesiegesprek met de anesthesioloog heeft een aantal dagen eerder plaatsgevonden. Voor je de operatiekamer binnengaat, heb je eerst een gesprek met drs. Aganloo en de anesthesioloog. Een verpleegkundige neemt je vervolgens mee door de patiëntensluis en bereid je voor op de ingreep. Hierna word je naar de operatiekamer gebracht.
Â
De operatie begint nadat de anesthesioloog de anesthesie heeft ingeleid. De borstimplantaten worden boven, onder of gedeeltelijk onder de borstspier (dual-plane) geplaatst zoals afgesproken tijdens het consult. Zodra de procedure is voltooid, zal de anesthesioloog je weer rustig wakker maken en naar de verkoeverkamer brengen voor monitoring. Je slaapt hier lekker door totdat je weer rustig wakker wordt.  Als je helemaal wakker bent, krijg je iets te eten en drinken. Als je wat eten en drinken verdraagt en je voelt je goed, mag je opgehaald worden en naar huis. De meeste patiënten brengen de eerste nacht thuis door. Zorg ervoor dat je de eerste nacht hulp hebt en 's nachts niet alleen thuis bent.
Â
Heb je vragen of zorgen na je operatie? Dan mag je altijd contact opnemen met Labelle. We staan heel graag voor je klaar. Gaat alles goed en heb je geen vragen? Dan krijg je een wondcontrole na 1 week. En nog een controle na 3 maanden.
Â
Wil je meer informatie over een borstvergroting met siliconenimplantaten? Een borstlift? Of voor een borstvergroting met eigen vet (lipofilling)? Boek dan een vrijblijvend consult.
Voor wie is lipofilling van de borsten geschikt?
Voor je een goed overwogen beslissing maakt, is het fijn om te weten voor wie lipofilling borsten een goede optie is.
Â
- Personen die afgevallen zijn, door bijvoorbeeld afvallen of na een zwangerschap of borstvoeding.
- Personen die liever geen vreemde substanties (zoals borstimplantaten) in het lichaam willen hebben.
- Personen met veel vet op één plaats (buik, flanken, heupen…), die gelijktijdig met de borstvergroting een betere figuur willen krijgen door middel van liposuctie.
- Personen die natuurlijke borsten willen en tevreden zijn met ca. 1 cupmaat groter.
Wat zijn de voordelen van lipofilling borsten?
Een borstvergroting door middel van lipofilling heeft de volgende voordelen:
- Lipofilling van de borsten geeft een natuurlijk en permanent resultaat zonder gebruik van borstimplantaten.
- Je vermijdt risico’s die verband houden met borstimplantaten zoals het lekken van het implantaat, rimpelen van het implantaat, afstoting van het implantaat, kapselcontractuur ofwel harder worden van de borsten.
- Het is een goed alternatief voor patiënten die eraan denken of om op het punt staan implantanten te verwijderen of te wisselen.
- Je krijgt een beter figuur dankzij liposuctie van de gebieden met overtollig vet.
- Er is geen risico op afstoting van de geïnjecteerde vetcellen: het is namelijk je eigen vet.
- Je krijgt weinig tot geen littekens (ca. 3mm).
- Een lipoflling borst is 100% natuurlijk. Je nieuwe borsten blijven, los van de grootte, helemaal hetzelfde. De aanraking en de zachtheid van de borsten zijn precies zoals voor de operatie, maar dan een maatje groter.
Wat zijn de nadelen van lipofilling borsten?
Lipofilling borsten kan nadelen hebben:
- De resultaten van het vergroten van je borsten zijn beperkt. De borstvergroting wordt per keer lipofilling geschat op ongeveer 1 cupmaat.
- Het risico op een slechte innesteling van de geïnjecteerde vetcellen. Hierdoor sterven de vetcellen af. Een ophoping van afgestorven vetcellen veroorzaakt een goedaardige knobbeltjes “cytosteatonecrose” in de borst. Zo een oliecyste verdwijnt meestal spontaan of kan operatief verwijderd worden.
- De mogelijkheid op zichtbare verkalkingen bij de mammografie. Gelukkig zijn radiologen hier tegenwoordig voor opgeleid en kunnen ze goed onderscheid maken tussen goedaardige en slechtaardige verkalkingen.
- Je kunt na ongeveer 1 jaar een tweede lipofilling ingreep ondergaan, mocht je nog grotere cup willen hebben.
VOEL JE MOOI
Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.
VOEL JE MOOI
Heb je nog vragen? Drs. Aganloo beantwoordt ze graag tijdens een vrijblijvend consult. Dit boek je via 088 820 820 0.